23948sdkhjf

Grønt lys til sperling-fiskeri

EU’s tilladelse lod vente på sig, men nu er det endelig lykkedes for Fødevareminister Mette Gjerskov at få den afgørelse, der kan sende fiskerne på havet.
De danske sperlingfiskere har netop fået grønt lys til at fiske godt 70.000 tons sperling.

Kvoten, der skal gælde for resten af året, blev biologisk anbefalet i starten af oktober. Men EU-kommissionen skulle stadig give den endelige godkendelse, før fiskeriet kunne sættes i gang. Det er et fiskeri til mange millioner kr., så fødevareministeren har de seneste uger presset hårdt på, for at få en hurtig afgørelse, der kunne sætte fiskeriet i gang.

En lettet minister
- Jeg er rigtig glad for, at fiskerne nu har fået en sperlingkvote. Når biologerne siger ok, så forstår jeg godt, at fiskerne hurtigt vil i gang. Jeg ved, der er mange penge på spil, og derfor har telefonlinjerne mellem ministeriet og Bruxelles været rødglødende. Det lykkedes heldigvis – nu er godkendelserne i orden, og fiskerne kan komme på havet, siger fødevareminister Mette Gjerskov.

Hun beklager ventetiden og vil nu undersøge mulighederne for at gøre proceduren hurtigere fremadrettet.

Vil rejse debat i Rådet - Jeg forstår fiskernes frustrationer over ventetiden. Vi har hasteprocedurer for at lukke fiskeriet, når det er nødvendigt. Vi må se på, om det også kan lade sig gøre at lave en hasteprocedure for at åbne bæredygtige fiskerier. Derfor vil jeg nu også rejse en debat i Rådet om mulighederne for at indføre en hurtigere procedure for igangsætning af fiskerier.

Netop ventetiden kan være problematisk i forbindelse med de kortlivede arter som sperling, brisling og tobis. De bliver kun 2-3 år gamle og svinger derfor meget i bestanden. Derfor kan ventetid på tilladelser være kostbare for fiskerne.

Læs mere på Fødevareministeriets hjemmeside
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.126