23948sdkhjf

Det Danske Madhus kåret med vækstpris

Det Danske Madhus A/S er netop blevet kåret som Entrepreneur Of The Year 2012 i Region Nordjylland. Knap 100 erhvervsfolk deltog i fejringen af regionens vækstmotor.
Det blev Det Danske Madhus A/S, der løb med den ærefulde titel som Entrepreneur Of The Year 2012 i Region Nordjylland. En flot præstation, set i lyset af at konkurrencen i år har været særlig hård med 138 kvalificerede virksomheder fra det nordjyske. Til sammenligning var der sidste år kun 77 kvalificerede virksomheder i regionen.

- Vi har oplevet en meget positiv udvikling i Nordjylland, hvor antallet af vækstvirksomheder efter en hård tid er steget markant. Årets deltagerfelt i konkurrencen er rigtig stærkt, og det var en fornøjelse at overrække prisen til Det Danske Madhus, som nu går videre til landsfinalen, siger Carsten Collin, direktør for Entrepreneur Of The Year.

Nordjyske virksomheder i vækst
Hos Dansk Erhverv glæder chefkonsulent Ulla Brandt sig ligeledes over den eksplosive fremgang i regionen. De nordjyske virksomheder har for alvor bidt sig godt fast i vækstsporet efter at have oplevet et fald i produktiviteten i de senere år.

- Selv om der stadig er plads til forbedringer i regionen, der har været hårdt ramt af krisen, er det meget glædeligt, at så mange nordjyske virksomheder har kvalificeret sig til vækstprisen. Og det er imponerende og velfortjent, at Det Danske Madhus løber med prisen i år, siger Ulla Brandt.

Hun hæfter sig ved, at Det Danske Madhus har formået at skabe vækst gennem særlige offentlig/privat-samarbejder (OPS-samarbejder) og håber, at det kan være til inspiration for andre virksomheder.

Ikke bare catering
Det Danske Madhus har på under otte år udviklet sig til at være en meget væsentlig aktør på det danske marked for mad til ældre mennesker. Bag succesen ligger et ønske om at levere kvalitet og en god oplevelse til de ældre.

Kunderne præsenteres for et stort udvalg af mad i den bedste kvalitet og præsenteret på flotte og kreative menukort i stedet for på et kedeligt A4-ark med sort skrift. Halvfabrikata er bandlyst, og der er ingen industrifrikadeller at finde på menukortet. Det Danske Madhus er ikke de billigste, men producerer til gengæld al maden selv og giver kunderne små overraskelser blandt andet i form af ugepakker og specielle fødselsdagsmenuer.

OPS-samarbejde bærer frugt
Hos Det Danske Madhus har entreprenøren Henrik Sørensen formået at sparke døren ind til vigtige kunder i det offentlige via netværk, og OPS-samarbejdet har været en betydelig gevinst for både Det Danske Madhus, kommunerne og ikke mindst medarbejderne.

Det næste skridt for Det Danske Madhus er realiseringen af drømmen om at blive landsdækkende med opkøbet af Kram Madservice A/S. Det betyder, at Det Danske Madhus nu udvider deres fokus fra kun at fokusere på det jyske til nu også at tage en bid af det sjællandske marked.

Vinderen går videre til den landdækkende konkurrence
Det Danske Madhus går som nordjysk regionsvinder videre til Entrepreneur Of The Year landskåringen i Bella Center den 22. november 2012.

- Det er 16. år i træk, at vi kårer Danmarks bedste vækstskaber. Landskåringen den 22. november er kulminationen på et efterår med interviews og spændende regionskåringer. 1.049 virksomheder lever i år op til deltagerkravene – et tal, vi er stolte af at kunne præsentere i tider som disse, hvor fokus alt for ofte rettes mod det, der var, og som ikke længere kan lade sig gøre. Vækstskabere og entrepreneurer er stadig vigtigere og vigtigere for samfundet, og de skal hyldes og fejres på behørig vis – det er det, landskåringen handler om, slutter Carsten Collin.

Om Entrepreneur Of The Year
Entrepreneur Of The Year adskiller sig fra andre vækstkonkurrencer ved både at fokusere på virksomhedernes evne til at generere økonomisk vækst og de mere bløde værdier som eksempelvis entrepreneurens samfundsmæssige engagement og evne til at inspirere og engagere organisationen. Prisen indeholder forskellige underkategorier som fx Cleantech, Life Sciences, Globalization mv. Formålet med Entrepreneur Of The Year er at sætte vækstkulturen på dagsordenen.

Den internationale pris
På baggrund af den store tilslutning, som Entrepreneur Of The Year-konkurrencen har opnået verden over, er de nationale kåringer siden 2001 udvidet til også at omfatte en World Entrepreneur Of The Year, hvor de nationale vindere dyster om titlen som verdens bedste vækstskaber. Den verdensomspændende konkurrence finder sted i Monte Carlo, Monaco, hvor landsvinderne har en enestående mulighed for at skabe netværk og udveksle erfaringer og ideer på tværs af landegrænser.

Bag om prisen
Entrepreneur Of The Year-konkurrencen fandt sted for første gang i USA i 1986, og blandt vinderne af konkurrencen var dengang Michael Dell, Dell Computer, Scott McNealy, Sun Microsystems, Howard Schultz, Starbucks, og Jeff Bezos, Amazon.com. I Danmark blev den første Entrepreneur Of The Year kåret i 1997, og listen over danske vindere tæller blandt andre Jysk A/S, Dyrberg Kern A/S, Welltec A/S, Dinex A/S og - sidste år - pumpevirksomheden DESMI A/S.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11