23948sdkhjf

Bila vinder FoodTechs innovationspris

Der var hæder til den danske robotvirksomhed Bila A/S på førstedagen af fagmessen FoodTech 2012 i MCH Messecenter Herning.
En unik automatiseringsproces, som forbedrer produktiviteten og afløser et belastende manuelt arbejde. Sådan lød begrundelsen fra priskomitéen bag FoodTech Innovation Award, da vinderen af den prestigefyldte danske innovationspris tirsdag blev kåret.

Hæderen gik til Bila A/S for et fuldautomatisk robotanlæg til håndtering af røgvarer. Anlægget er installeret hos fødevarevirksomheden DK Foods i Thorning, som anvender det i produktionen af mini pepperoni. FoodTech Innovation Award blev uddelt i forbindelse med åbningen af Skandinaviens største fagmesse for fødevareindustrien, FoodTech 2012, og messens protektor H.K.H. Prins Joachim stod for overrækkelsen. Med prisen følger 50.000 kroner.

- Vi tror på, at effektivisering er vejen frem for dansk industri, og derfor betyder det meget for os at vinde innovationsprisen. Vores berettigelse som virksomhed er, at vi udvikler maskiner, som via effektivisering betaler sig ind for kunden, udtaler adm. direktør Jan B. Sørensen og fortsætter:

- Prisen er et stor cadeau til de ansatte i Bila A/S. Det er dem, der har fået prisen, og derfor skal de 50.000 kroner gå til videreuddannelse, så medarbejderne kan blive endnu dygtigere til at skabe innovative løsninger for vores kunder, udtaler adm. direktør Jan B. Sørensen, Bila A/S

Det er syvende gang, FoodTech Innovation Award uddeles ved FoodTech-messen i Herning. Denne gang var syv virksomheder nomineret.

Danmarksmester for tredje gang
Holstebro kan noget med smør. For tredje gang i træk blev det Holstebro Smørmejeri, der strøg til tops ved DM. Titlen kom i hus tirsdag ved Danish International Food Contest på FoodTech-messen, hvor mejeriet vandt for en 250 gram usaltet Lurpak. Holstebro Smørmejeri vandt desuden den internationale titel i smør-kategorien for samme produkt.

Dobbelthæder var der også til Hjørring Mejeri, som tog både DM og den internationale titel i Ost med en fast modnet guldfolie 4,2 kg. Christiansfeldt Mejericenter vandt DM i Konsum for en Lærkevang Skummetmælk, mens islandske MS Selfossi tog den internationale konsum-pris for en Kókómjólk. Udover de nordiske lande var der deltagelse af fødevarer fra bl.a. USA, Canada, Tyskland og Holland.

Det var ikke kun mejeriprodukter, der blev hædret. Følgende fødevareproducenter vandt i de øvrige kategorier under i Danish International Food Contest: Vin – Kelleris Vingaard, Utopia Rondo 2008. Øl – Vulcano Classic, Fur Bryghus. Juice – Kærnegaarden/Fejø Mosteri. Rapsolie – PureOIL, hvid rapsolie.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078