23948sdkhjf

Naturmælk vinder DI initiativpris i Sønderjylland

Mejeriet roses blandt andet for, at prominente gastronomer såsom restauranten Noma og Brødrene Price anvender dets produkter.
Naturmælk i Tinglev oplever i disse år en helt enestående succes.

Ikke nok med at forbrugerne tager rigtig godt for sig af varerne i supermarkedernes kølediske, men Naturmælks kvalitetsprodukter anvendes også af prominente gastronomer såsom restauranten Noma og Brødrene Price.

Samtidig har mejeriet fået en række gourmetpriser og anerkendelser de seneste år for bl.a. deres oste og smør.

Kælet for detaljerne
Mejeriet og dets leverandører er ikke kommet sovende til succesen. Før mælkeprodukterne når ud til forbrugeren, er der kælet for alle detaljer. Alle Naturmælks mælkeleverandører sår en urteblanding i deres græsmarker, der tilfører mælken ekstra smagsoplevelser. Mælken behandles meget skånsomt, og bliver f.eks. ikke homogeniseret, så nuancerne i smagen bevares. Og mælk, yoghurt, smør og oste bliver hele tiden udviklet og fornyet.

- I DI Sønderjyllands bestyrelse er vi imponerede over, at andelstanken beviser sit værd og har ført til en enestående virksomhed, der virkelig tager udtrykket ”fra jord til bord” alvorligt. Sammenhængen mellem produktionen på gårdene og det endelige kvalitetsprodukt er forbilledligt, og vi er meget begejstrede for den omfattende produktudvikling, Naturmælk udfører. Det gælder inddragelsen af førende kokke, vinkyndige og ganske almindelige forbrugere, når der skal udvikles og smages nye produkter til, siger formand for DI Sønderjylland Mogens Therkelsen.

Kandiderer til national pris
Historien om Naturmælk er på mange måder et moderne erhvervseventyr. Naturmælk A.m.b.a. blev etableret den 1. maj 1994 som et økologisk Andelsmejeri. Efter nogle hårde opstartsår, og efter en krise i 2001 besluttede mejeriet udelukkende at satse på kvalitetsmælk.

Siden har dygtig ledelse, kvalitet, innovation og produktudvikling resulteret i en solid virksomhed, der i større og større grad har slået sit navn fast. Men historien er også fortællingen om, hvordan andelstanken med sine mange år på bagen, og søgningen mod det oprindelige og naturlige er helt afgørende hjørnestene for den succes, virksomheden oplever.

- Virksomheden er et stort aktiv for den sønderjyske landsdel, og beviser at satsningen på lokale produkter i kombination med gode håndværksmæssige traditioner og et intensivt arbejde med innovation og produktudvikling kan skabe arbejdspladser, siger formanden for DI Sønderjylland Mogens Therkelsen.

Initiativprisen fra DI Sønderjylland betyder, at Naturmælk er en af 19 kandidater til DI’s nationale initiativpris, der uddeles på en konference for mindre og mellemstore virksomheder den 23. januar 2013.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094