23948sdkhjf

Brancheforening kræver millionerstatning efter fedtafgift

Afskaffelsen af fedtafgiften har ikke mildnet sindene hos Margarineforeningen og Danske Slagtermestre, som mener at have millioner til gode hos staten.
Selv om regeringen i weekenden besluttede at afskaffe den såkaldte fedtafgift, kan den vise sig at blive et dyrere bekendtskab end først antaget for statskassen.

Margarineforeningens direktør, Frederik Madsen, siger i dag til epn.dk, at afgiften har påført hans branche tab for 300 mio. kr. og at man undersøger mulighederne for at få erstatning gennem en retssag.

- Det er en kæmpe skandale, at man vedtager sådan en lov og pålægger erhvervslivet så mange byrder. Vi synes, det skal have et efterspil, siger direktøren.

Tvetydige toner fra slagtermestre
Afgiften blev oprindelig indført som en del af ”Forårspakke 2.0” af VK-regeringen med støtte fra Dansk Folkeparti. Fedtafgiften blev dog hurtigt kritiseret for at være i strid med EU's regler om statsstøtte, og i et nyligt fremkommet notat, som Finans- og Skatteministeriet har udarbejdet, erkender den nuværende regering for første gang, at EU Kommissionen "forventes at ville indlede en sag mod Danmark" i løbet af efteråret.

Op til fedtafgiftens afskaffelse førte Danske Slagtermestre da også en sag mod staten, men lørdag udsendte foreningen en pressemeddelelse, hvor man fastslog, at sagen nu var droppet sammen med afgiften.

I dag lyder dog anderledes toner fra Torsten Buhl, der er direktør i foreningen Danske Slagtermestre, over for epn.dk.

- Vi betragter afskaffelsen af fedtafgiften som en tilståelse af, at den her afgift var ulovlig. Man afskaffer ikke afgifter, medmindre man er nødt til det, siger han med en tilføjelse om, at foreningen ”meget seriøst” overvejer at føre erstatningsspørgsmålet videre.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095