23948sdkhjf

Danske slagtere kæmper for arvtagere

Det har i mange år gået trægt for danske slagterbutikker, idet der både har været en faldende interesse, supermarkeder med store slagterafdelinger og en mangel på unge, der vil gå ind i faget.

Men selvom det i disse år går fint i økonomien og mange butikker kan holde sig ovenvande, så er det svært for butikkerne at finde arvtagere, når en slagter skal stoppe.

Det skriver Finans.

Skal få yngre til at overtage butikker

Det er noget, der frusterer Torsten Buhl, direktør for Fødevaredanmark, der er organisation for Danske Slagtermestre, som har 225 medlemmer.

- Vi gør meget for at finde nogen til at overtage de ledige butikker – og det lykkes heldigvis ofte. Men det er stærkt frustrerende at opleve, når der ikke er nogen til at overtage succesrige butikker, hvilket desværre sker. Og vi bruger en hel del tid og ressourcer på det, for det kommer desværre ikke af sig selv, siger han til Finans.

Han peger på, at der i disse år faktisk er eksempler på flere steder, hvor der åbner nye slagterbutikker, så der burde være grundlag for, at flere vil være med.

Blandt andet derfor har Danske Slagtermestre også en kampagne kørende, hvor formålet er at lokke flere ind i faget og på længere sigt åbne egne butikker.

Det gør de blandt andet ved at henvende sig til de slagtere, der arbejder i supermarkedernes slagterafdelinger og fortælle om fordelene ved at være selvstændig slagermester.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.078