23948sdkhjf

Tulip med faldende indtjening

Trods en stigende omsætning måtte Tulip se indtjeningen falde i det netop overståede regnskabsår.
Tulip Food Company A/S præsterede i regnskabsåret 2011/12 en omsætning på 5,02 mia. kr., og selv om det repræsenterede en stigning på over 50 mio. kr., måtte kødproducenten se sit overskud reduceret fra et resultat (EBIT) på 260 mio. kr. i 2010/11 til 149 mio. kr. i 2011/12.

- Det er grundlæggende ikke tilfredsstillende, men som markedet har udviklet sig i løbet af regnskabsåret, mener jeg, at vi har opnået det bedst mulige. På sigt er mine forventninger til Tulips resultat dog højere, end det vi kan præstere i år, siger Flemming N. Enevoldsen, der ind til 1. oktober i år var adm. direktør i Tulip Food Company, ifølge Landbrugsavisen.

Udskiftning på direktørposten
Flemming N. Enevoldsen glæder sig i stedet over, at Tulip for tredje år i træk satte indtjeningsrekord på markederne uden for Norden. Det er især i Rusland og Italien, der er tale om fremgang.

- Vi har i år passeret 5.000 ton i Italien, hvilket er en fordobling på fem år, og alt tyder på, at vi også i de kommende år kan fortsætte med at vokse, siger han.

Flemming N. Enevoldsen fratrådte med virkning fra 1. oktober i år som adm. direktør i Tulip Food Company for i stedet at sætte sig i direktørstolen for Tulips nyoprettede forædlingsdivision.

Ny direktør i Tulip Food Company er Kasper Lenbroch, mens Flemming N. Enevoldsen fortsat er bestyrelsesformand i selskabet.

Ifølge årsrapporten for 2011/12 forventer ledelsen i Tulip Food Company en mindre omsætningsfremgang i indeværende regnskabsår.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078