23948sdkhjf

Iværksættervirksomhed fra Kalundborg i fint selskab

Air Manager Scandinavian er med i et banebrydende projekt der skal spare den europæiske vinindustri for milliarder.
Den europæiske vinindustri består af 8.600 kooperativer eller private vinkældre og beskæftiger i dag ca. 76.000 personer og omsætter hvert år for 16,1 mia. euro. Hvert år destrueres desværre 13 procent af vinproduktion svarende til et tab for vinindustrien på 1 mia. euro. Årsagen til det er korksmag og mugsmag i vinene.

Gennem studier er det fastlagt, at der er tre stoffer, der er skyld i denne dårlige smag; haloanisoler, halophenoler og trichloranisoler. Disse tre stoffer overføres til vinen dels ved overfladeberøring, allerede når vindruerne høstes, og dels ved luftbåren overførelse i vinkældrene.

Air Manager Scandinavian skal de næste to år sammen med DTU i Lyngby, samt universiteter i Spanien og Slovenien, arbejde i E7411 Winepoll-projektet med det mål at udvikle en metode, der kan hjælpe den europæiske vinindustri. Den 9. november var der opstartsmøde hos det spanske firma Zurko i Madrid, der er valgt som projektleder.

Undersøgelser har fastlagt, at kan man stoppe den luftbårne overførelse, og dermed fjerne et led i smittekæden vil mange procent af den årlige vinproduktion kunne reddes.

Et skulderklap
Air Manager Scandinavian ApS fra Kalundborg har gennem de sidste to år forhandlet udstyr fra Airmanager UK baseret på CCFT teknologien (Closed Couple Field Technology). Det er denne teknologi, der danner basis for det udviklingsarbejde, som AMS i samarbejde med DTU i Lyngby skal tilpasse til den europæiske vinbranches krav.

- Deltagelsen i dette udviklingsprojekt er lidt af et eventyr og et skulderklap af de helt store, og samtidig en anerkendelse af den teknologi, der er grundlag for vores produkter, udtaler direktør Bjarne Jensen.

Når resultatet foreligger om to år, er det hensigten, at der skal etableres en produktion af dette udstyr i Danmark, der skal leveres til den europæiske vinindustri. I tillæg hertil arbejdes der på at etablere kontakt med vin-interesseorganisationer i andre vinproducerende lande som Australien, New Zealand, Sydafrika, Argentina og Chile samt Californien.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.458