23948sdkhjf

AquaPri bygger nyt for 55 millioner

Opdrætsvirksomheden AquaPri fortsætter de seneste års vækst, og skal nu opføre et nyt produktionsanlæg for ferskvandsfisken sandart til 55 millioner kroner.
AquaPri har fået en ekstra ”ferskvandsindsprøjtning”, da deres innovationsafdeling i Egtved ved Vejle netop er blevet tildelt 22 millioner kroner i støtte til opførelsen af et nyt produktionsanlæg. Støtten kommer fra Fødevareerhverv og EU, mens virksomheden selv og gennem eksterne investorer skal finde 33 millioner kroner og håber snarest muligt at kunne gå i gang med nybyggeriet.

Det nye anlæg skal sikre, at AquaPri kan bevare førertrøjen inden for opdræt af den eksklusive spisefisk sandart og dermed fastholde sit forspring til udenlandske konkurrenter.

- Vi er glade og stolte over at have fået støtte til at fortsætte udviklingen af sandartopdræt herhjemme, og vi føler os sikre på, at vi nu kan fastholde Danmark helt i front på området, udtaler direktør Henning Priess, som ikke lægger skjul på, at tilskuddet fra Fødevareerhverv og EU har været afgørende for, at planerne om anlægget nu bliver til virkelighed.

En særlig delikat spisefisk
Det er imidlertid endnu ikke afgjort præcist hvor, anlægget skal opføres. For selvom der er tale om et topmoderne anlæg, som recirkulerer vandet 100 %, og selvom opførelsen vil skabe tiltrængte arbejdspladser, er det fortsat uafklaret, hvilke kommuner der vil kaste sig ind i kampen om anlæggets placering.

Baggrunden er, at fiskeopdræt i Planloven kategoriseres som industri på trods af, at det på linje med kyllinge- og svineopdræt traditionelt set hører til i landområder. Kategoriseringen som industri bevirker, at der må dispenseres fra Planloven, når AquaPri ønsker at bygge sit nye anlæg på landet, hvilket vil give lokale myndigheder ekstra arbejde.

Gazelle-virksomheden fra både 2011 og 2012 har imidlertid store ambitioner for fremtiden og leder derfor efter en kommune med ægte interesse for fiskeopdræt og den vækst, de er overbeviste om vil følge med opførelsen af et sådant anlæg.

Sandarten fra Egtved har opnået stor international anerkendelse som en særlig delikat spisefisk. Den var således også på menuen ved Dronningens taffel, da hun tidligere på året havde besøg af den kinesiske præsident. Også flere af de bedste restauranter i Danmark har sandart fra AquaPri på menukortet.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.082