23948sdkhjf

Slagterier sikrer stort handelsoverskud

Danske svineslagterier har øget produktiviteten de seneste 20 år.
I 2011 kunne de danske svineslagterier bidrage med et plus på 20 mia. kr. til det danske handelsoverskud ud af i alt 94 mia. kr. Det viser en ny analyse fra Landbrug & Fødevarer.

De danske slagterier har stort set formået at bibeholde antallet af slagtninger, trods ti år med nedgang i antallet af beskæftigede. Den øgede produktivitet på slagterierne har givet en positiv bundlinje på det danske handelsbalanceoverskud.

Trods ti år med nedgang i antallet af beskæftigede har danske slagterier stort set formået at bibeholde antallet af slagtninger. Det har kunnet lade sig gøre som følge af øget produktivitet på slagterierne, hvilket har givet en positiv bundlinje på det danske handelsbalance-overskud.

Et godt ry på markedet

En væsentlig forklaring på det store handelsoverskud er ifølge Landbrug & Fødevarers cheføkonom Thomas Søby, at dansk svinekød har et godt navn på det globale marked.

- Det sikrer, at en stor del af det danske svinekød kan sælges til gode priser. Herudover er der et begrænset indhold af importvarer i slagteriernes produktion. En stor del af værdiskabelsen sker her i landet hos landmænd og på slagteriet. Slagterierne importerer relativt få råvarer og er samtidig i stand til at eksportere fødevarer til en høj pris på det globale marked, forklarer Thomas Søby i analysen fra Landbrug og Fødevarer.

Produktiviteten har været med til at sikre en fortsat betydelig eksport af svinekød som i 2011 udgjorde 31 mia. kr. samtidig med, at slagterierne og følgeerhverv importerede for omkring 10 mia. kr.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094