23948sdkhjf

7.A vandt DM i hjemkundskab

DM i hjemkundskab satte fredag fokus på vigtigheden af at få børn og unge med i køkkenet.
7. A på Bøgehøjskolen i Årslev på Fyn kan kalde sig Danmarksmestre i hjemkundskab, efter at de fredag vandt konkurrencen over 74 andre 6.-9.-klasser fra hele landet.

- Vi har fået rigtig meget at vide undervejs. Vi har lært om æblesorter og tilberedning, og vi kommer helt sikkert til at lave mere mad derhjemme, siger drengene Anders, Andreas, Sebastian og Mathias fra 7.A.

Der har vundet en madteateroplevelse med kokken Mette Martinussen for hele klassen.

Et nyt projekt
DM i hjemkundskab er opstået ved et samarbejde mellem bl.a. University College Lillebælt (UCL) og Madkulturen.

Børne- og undervisningsminister Christine Antorini var til stede under finalen, hvor hun lyttede til de unges oplevelser med at lave mad i skolen.

- Alle elever lærer meget mere, hvis de får lov at kombinere det praktiske med det teoretiske i løbet af skoledagen. Det er muligt i hjemkundskab, og her kan et nyt projekt som DM i hjemkundskab være med til at udvikle faget, få virkeligheden ind i undervisningen og skabe begejstring for faget hos både lærere og elever, siger ministeren.

Motiverede elever og lærere
DM i hjemkundskab har til formål at give børnene lyst til at lave mad og øge deres forståelse for råvarekvalitet og velsmag og for, at de hver især er en vigtig del af fremtidens danske madkultur. Samtidig håber initiativtagerne, at konkurrencen kan øge de lærerstuderendes interesse for faget.

- I dag har Madkulturen, hjemkundskabslærere og elever vist, at faget hjemkundskab i den grad fortjener øget opmærksomhed. Det er fantastisk, hvad motiverede elever og engagerede lærere kan frembringe i køkkenet, når vi sætter fokus på faglighed, sagde direktør i Madkulturen Judith Kyst, der er en af initiativtagerne til konkurrencen.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.187