23948sdkhjf

Carlsberg kom først til det lukkede land

Carlsberg investerer 275 mio. kr. i Burma og bliver dermed det første danske selskab i landet.
Fremover skal det lokale bryggeri Myanmar Golden brygge og sælge Carlsbergs øl i Burma. Carlsberg bliver dermed det første danske selskab i Burma, også kendt som Myanmar.

Aftalen betyder en investering på 275 mio. kr. i et nyt byggeri og organisation i Burma, skriver Jyllands-Posten.

Økonomien vokser
Joint venture-selskabet skal hedde Myanmar Carlsberg, og det er 51 pct. ejet af Carlsberg, skriver bryggeriet i en pressemeddelelse.

- Vi har fulgt udviklingen i Myanmar tæt og er opmuntret af den seneste politiske udvikling i landet. Vi tror på, at dette er den rette tid at investere i landet. Vi regner med, at ølmarkedet i Myanmar vil vokse stærkt de kommende år i takt med, at økonomien udvikler sig, siger Roy Bagattini, der er senior vicepresident i Carlsberg, Asien.

Mere Carlsberg i Asien
Asien fylder nu 18 pct. af Carlsbergs samlede omsætning og 12 pct. af overskuddet. Målet er, at Carlsberg skal fylde endnu mere i Asien.

- Indokina er en vigtig region under vækst for Carlsberg i Asien. Vi har ledende positioner i Laos og Cambodia, og vi har en stærk tilstedeværelse i Vietnam. I Thailand har vi for nylig etableret en samarbejdsaftale med den ledende bryggerigruppe Singha Corporation. Vores indtog i Myanmar er en vigtig milepæl for os, og det styrker vores ambition om at udvide vores tilstedeværelse i regionen, siger Roy Bagattini.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.124