23948sdkhjf

Adm. direktør forlader uventet Chr. Hansen

Lars Frederiksen træder uventet tilbage som adm. direktør for Chr. Hansen Holding A/S.
Chr. Hansens topchef, Lars Frederiksen, forlader posten som adm. direktør. Han afløses af Cees de Jong fra 1. april. Det oplyser selskabet i en fondsbørsmeddelelse.

Efter 33 år hos Chr. Hansen, heraf 14 år i direktion og otte år som administrerende direktør, har Lars Frederiksen valgt at træde tilbage som adm. direktør pr. 31. marts 2013.

- Chr. Hansen er en fantastisk virksomhed. Jeg er stolt af mine 33 år i virksomheden og for det privilegium at have haft muligheden for at være adm. direktør i de sidste otte år. En periode hvor vi konstant har transformeret og udviklet virksomheden. Jeg har nu besluttet at søge nye udfordringer, herunder at bruge mere tid på bestyrelsesarbejde, siger adm. direktør Lars Frederiksen.

Søger andre udfordringer
Lars Frederiksen har været ansat i Chr. Hansen siden 1980, og blev i 1999 udnævnt til medlem af direktionen i det tidligere Chr. Hansen Holding A/S. I april 2005 blev han, i forbindelse med PAI’s opkøb af firmaet, udnævnt til adm. direktør.

- Lars har besluttet, at det nu er tid til at søge andre udfordringer i livet, og på vegne af bestyrelsen vil jeg gerne takke Lars for hans bidrag til Chr. Hansen, samt ønske ham alt det bedste i fremtiden, siger bestyrelsesformand Ole Andersen.

Ny topchef tager over
Med virkning fra den 1. april har bestyrelsen udpeget Cees de Jong, 51 år, til ny adm. direktør for Chr. Hansen Holding A/S.

- Jeg er glad for, at vi har været i stand til at rekruttere Cees, som kommer med en unik viden om både ingredienser og biofarmaceutiske produkter. Jeg er overbevist om, at han er den rette til at tage Chr. Hansen til det næste niveau, siger Ole Andersen.

En baggrund i biofarma
Cees de Jong har en doktorgrad i medicin fra Erasmus Universitetet i Rotterdam kombineret med en MBA fra Rotterdam School of Management. Hans professionelle karriere startede i 1989 hos Gist-Brocades (NL), hvor han bestred forskellige stillinger, herunder Managing Director for Industrial Pharmaceutical divisionen.

Efter DSM’s opkøb af Gist-Brocades i 1998 blev Cees de Jong udnævnt til President for DSM’s Anti-infectives division.

I 2000 tiltrådte Cees de Jong som President for Campina’s Industrial Products division, og fra 2003-2007 arbejdede han for Quest International som Group Vice President & Head of Flavour divisionen.

I 2007 blev han ansat i Crucell, hvor han som COO førte virksomheden igennem en transformationsproces til et fuldt integreret biofarmaceutisk selskab, indtil Crucell i 2011 blev opkøbt af Johnson & Johnson. Cees er uafhængigt bestyrelsesmedlem af The Board of Protein Sciences Corporation (USA).
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078