23948sdkhjf

Rekordår hos Hedegaard Foods

Det går godt hos danske Hedegaard Foods, der årligt håndterer mere end en milliard æg i Danmark og Sverige. Koncernen har på fire år tredoblet sin omsætning.
Hedegaard Foods formåede i 2012 at vokse på både omsætning og indtjening. Omsætningen steg med 10 procent til 933 millioner kroner og nærmer sig således 1 milliard kroner, og rekordresultatet fra 2011 blev marginalt forbedret til 28,0 millioner kroner.

Væksten i 2012 har primært været organisk:

- I 2012 har vi dels haft fokus på organisk vækst og dels på opnåelse af synergier fra opkøbet af Sveriges største ægpakkeri Svenska Lantägg i april 2011. Vi er særdeles godt tilfredse med, at vi har kunnet vækste organisk samtidig med, at vi har implementeret de nye svenske aktiviteter. Det er den væsentligste årsag til det gode resultat, forklarer administrerende direktør Ivan Noes Jørgensen.

Koncernen kan i dag kalde sig Nordens største inden for friske skalæg og en række kogte og pasteuriserede ægprodukter.

Har 50 pct. af markedet i Danmark
Den organiske vækst i Sverige blev på 5 procent, mens den for Danmarks vedkommende blev på 9 procent. Dermed har Hedegaard Foods endnu engang øget sin markedsandel:

- Vores markedsandel i Danmark voksede i 2012 til ca. 50 %, mens den i Sverige er ca. 25 %. Det skyldes blandt andet, at vi med succes har lanceret flere nye produkter, siger Ivan Noes Jørgensen og fortsætter:

- Vi har i flere år arbejdet på at udvikle forskellige ægbaserede convenience produkter, og det førte i 2012 til lanceringen af tre shake-and-bake produkter, der ikke før er set tilsvarende i detailhandlen.

Automatisering og optimering i fokus
Direktøren har en ambition om at vækste yderligere de kommende år blandt andet ved hjælp af øget fokus på produktudvikling. I det hele taget er forventningerne til fremtiden lyse:

- Vi ser positivt på fremtiden og på året, der netop er startet. Vi vil fortsat have fokus på optimering og tilpasning af omkostninger og derfor investerer vi nu 45 millioner kroner i automatisering og sammenlægning af vores to anlæg i Sverige. I Danmark vil vi også investere yderligere i automatiseringer og Hedegaard Foods og Svenska Lantägg vil via investeringerne komme til at råde over verdens mest moderne og automatiserede ægpakkerier, fortsætter han.

For 2013 forventer koncernen et resultat på niveau med rekordåret 2012. Den øgede konkurrence skal modsvares af reducerede omkostninger, og på kort sigt skal koncernen konsolideres, mens nye akkvisitioner kan komme på tale på sigt.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078