23948sdkhjf

Fødevareforbund ønsker optimisme fra erhvervslivet

Den danske fødevarebranche bør glæde sig over, at regeringen er parat til at gøre vilkårene for erhvervslivet bedre, lyder opfordringen.
Nyheden om at regeringen har valgt at skrinlægge planerne om en ellers længe planlagt kørselsafgift på lastbiltransport, blev modtaget med stor glæde i den danske fødevarebranche.

Nu skal glæden omsættes til optimisme og reelle resultater. Det mener Ole Wehlast, der er forbundsformand for Fødevareforbundet NNF.

- Skrotningen af kørselsafgiften for lastbiler er endnu et eksempel på, at vi endelig har fået en regering, der lytter til saglige argumenter. Regeringen viser reel vilje til at sikre danske arbejdspladser, siger han til forbundets egen hjemmeside.

Erhvervslivet bør kvittere for håndsrækninger
Ole Wehlast opremser fedtafgiften og den udvidede sukkerafgift som andre eksempler på byrder, regeringen har fjernet for erhvervslivet. Han glæder sig derfor til den varslede vækstpakke og opfordrer branchen til at reagere positivt på ændringerne.

- Jeg ser også frem til, at erhvervslivet begynder at kvittere for de mange håndsrækninger , regeringen giver ved at droppe den ene afgift efter den anden og sætter gang i investeringerne med fornyet optimisme. Dét er i sidste ende det eneste, der kan bringe os ud af den nuværende krise, siger Ole Wehlast.

Styrker lyst og pligt
I januar holdt Fynbo Foods et møde om netop kørselsafgiften, hvor blandt andre Socialdemokraternes transportordfører Rasmus Prehn deltog sammen med kollega Kristian Pihl Lorentzen fra Venstre.

Til stede var også flere virksomhedsledere – herunder mejerichef Poul Pedersen fra Thise Mejeri. Han er på linje med Ole Wehlast, når det gælder glæden over regeringens vilje til at lytte.

- En sådan beslutning er stærkt medvirkende til at blive bestyrket i troen på, at det nytter at deltage i den offentlige debat, når ens argumenter er i orden. Det er meget givende for både lysten og pligten til yderligere at medvirke til, at vi her i Danmark kommer godt videre i en spændende tid, siger Poul Pedersen til Food Supply.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.187