23948sdkhjf

Skare Meat Packers skal betale 30.000 kroner i bøde

Skare Meat Packers skal af med i alt 30.000 kroner for to overtrædelser i forbindelse med Fødevarestyrelsens kontrolbesøg i Vejen i december sidste år.

Virksomheden skal af med 10.000 for at lade rejseholdet vente 32 minutter, før kontrollanterne fik adgang til produktionen.

Den anden bøde på 20.000 kroner gives fordi italiensk oksesmåkød blev mærket som tysk, skriver JydskeVestkysten

Kontrolbesøget blev dengang mødt med stor modstand af Skare-ledelsen, der var uenig med gennemførslen. Derfor ville Fødevarestyrelsen melde de to forhold til politiet.

Siden da er Skare Meat Packers og resten af koncernen taget under konkursbehandling, og kuratellet, der står i spidsen for virksomheden, har erkendt de to overtrædelser. Derfor kan sagerne afgøres uden rettens indblanding, skriver avisen.

Ved kontrolbesøget i december kunne Skare Meat Packers ikke vise den krævede sporbarhed for over 250 tons kød på frost, og dette forhold kan ordnes med en bøde.

- Forholdet vedrørende manglende sporbarhed omhandler så store mængder, at vi ikke kan fremsende en standardbøde for det. Derfor vil forholdet blive politianmeldt, oplyser Michael Rosenmark, der er chef for Fødevarestyrelsens Rejsehold, til JydskeVestkysten og tilføjer, at virksomhedens videre skæbne vil have konsekvenser for politiets mulighed for at retsforfølge Skare Meat Packers.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125