23948sdkhjf

Kondensproblemer løst hos AquaPri

Fiskeslagteriet i Aarøsund har haft store problemer med at leve op til HACCP regulativernes krav om kondenskontrol.
Det danske firma AquaPri A/S producerer udvalgte og luksuriøse fiskeprodukter som ål, ørred, ørredrogn og kaviar. Virksomhedens største kunde kommer fra Japan og aftager mere end 50 pct. af de 400 tons ørredrogn, som AquaPri årligt producerer.

Kolossale kondensproblemer
I slagte- og forarbejdningsprocessen anvendes meget store mængder vand og kondensdannelser i lokalet har været en konstant udfordring for virksomheden. Til trods for at lofterne konstant blev tørret ned manuelt, oplevede man problemer med at leve op til HACCP regulativernes krav om kondenskontrol.

Har nu sit på det tørre
Munters har afhjulpet problemet ved at installere en sorptionsaffugter type MXT7500 i lokalet. Den tørre luft fra affugteren distribueres via et kanalsystem ud i hele lokalet lige under loftet. Affugteren har en nominel luftmængde på 7,500 m3/h og en fugtføler placeret under loftet sørger for at den relative luftfugtighed konstant holdes under 60 %RH.

Inden affugteren blev installeret oplevede AquaPri A/S, at tørring efter rengøringen var utilstrækkelig. Allerede ved produktionsstart kl. 6.30 var der problemer med de kritiske kondensdannelser under loftet. I dag sættes affugteren i drift umiddelbart efter afsluttet rengøring og allerede 1-1½ time senere er lokaler og udstyr tørre - i god tid før produktionen genoptages.

Sidegevinst: Forbedret klima for de ansatte
HACCP kravene er nu opfyldte og som en behagelig sidegevinst oplever de ansatte et forbedret og sundere indendørsklima. Luften er ikke længere så fugtig og tåget, hvilket betyder at de ansatte trives bedre og bl.a. oplever mindre hoste end tidligere. Og den sidegevinst er fabrikschef Jens Paag yderst tilfreds med.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093