23948sdkhjf

BornPoultry konkurs

En øget konkurrence i markedet og et ømt prispunkt på Bornholmerhanen har gjort det vanskeligt at opretholde den nødvendige indtjening.
Selskabet, som har været et af Bornholms fødevareflagskibe siden 1997, har altid haft store udfordringer med at lave fornuftig økonomi, men kraftigt stigende foderpriser gør at den negative udvikling har taget endnu hårdere fat.

Det er således øget konkurrence i markedet samt et ømt prispunkt på Bornholmerhanen, som ikke har genereret nok indtjening til at kunne redde virksomheden.

Mislykket samarbejde
- Vi har de sidste 4 måneder lagt vores lid til at en større dansk kyllingevirksomhed skulle tage os under sine beskyttende vinger, men de har nu meldt ud at de ikke vil gå dybere i samarbejdet og et evt. ejerskab, hvorfor det vurderes at BornPoultry ikke længere er eksistensberettiget, siger Bestyrelsesformand Peter Brandt Koefoed.

- Det er en meget tung beslutning at træffe, og vi har kæmpet til det sidste, men vi kan ikke leve af filantropi – selvom Bornholmerhanen er det stærkeste kyllingebrand i Danmark, er der ikke længere sammenhæng mellem indtægter og udgifter. Derfor må vi tage den tunge beslutning det er at lukke virksomheden, supplerer adm. direktør Jess Hoffmeyer Nielsen.

Håber andre vil gribe bolden
Bestyrelsesformanden understreger, at alle tænkelige muligheder er afprøvet, og at der ikke er fundet nogen løsningsmodeller, som har kunnet generere de nødvendige sorte tal.

- Vi ser det som et stort tab for det bornholmske fødevareunivers men håber naturligvis, at andre vil gribe bolden og overtage slagteriet - og så er det underordnet om det er til kyllingeslagteri eller anden produktion – men for at udnytte bygningsmassen og for at fastholde beskæftigelsen, afslutter Peter Brandt Koefoed.

Slagteriet slagtede ca. 2 mio kyllinger og omsatte for 53 mio kr i 2012. Ifølge Bornholmstidende får konkursen konsekvens for 26 ansatte og 200.000 kyllinger må aflives.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109