23948sdkhjf

Nordisk Kellogg udvider madsamarbejde

Kellogg har forpligtet sig til globalt at uddele en halv milliard portioner morgenmad til udsatte familier. I Danmark betyder det et endnu tættere samarbejde med fødevareBanken.
Tal fra Red Barnet viser, at 65.000 danske børn vokser op under fattige forhold. Et tal der er steget med 50 procent de sidste 10 år. I Sverige vurderer Nordisk Ministerråd, at hvert tiende barn lever i fattigdom, og i Norge viser en ny rapport, at over 100.000 børn lever i fattigdom. Det betyder, at mange børn i hele Norden må gå i skole uden morgenmad eller gå sulten i seng.

Morgenmad til hele Norden
Derfor har Kellogg gennem Kellogg’s Corporate Citizenship Fund startet initiativet Breakfasts for Better Days, som skal hjælpe de børn og familier, der er hårdest ramt. Det betyder, at der inden udgangen af 2016 vil blive uddelt en halv milliard portioner morgenmad globalt.

- Vi mener, at alle børn fortjener en god start på dagen, og vi ved, hvilken betydning morgenmaden har for deres velbefindende resten af dagen. Vi har derfor valgt at hjælpe dem, som behøver det mest. Det betyder blandt andet, at vi i Danmark donerer produkter til fødevareBanken i København, og at vi i Sverige donerer penge til Ungdommens Røde Kors, så de kan drive de såkaldte morgenmadsklubber, der serverer morgenmad på fem skoler i Malmø, fortæller Vibeke Haislund, kommunikationsdirektør i Nordisk Kellogg.

48.000 pakker morgenmad
I Danmark har Nordisk Kellogg samarbejdet med fødevareBanken siden 2011, og der blev sidste år doneret 48.000 Kellogg’s pakker, svarende til ca. 24 tons.

- Nordisk Kellogg har forpligtet sig til at donere 50 paller produkter hver anden måned, og den kontinuitet giver os mulighed for fast at levere morgenmad til de børn og børnefamilier, som har brug for det. Det er blandt andet kvindekrisecentre for kvinder med børn, asylcentre og familieambulatoriet, hvor børnene spiser morgenmad, mens deres forældre får behandling for misbrug, fortæller Thomas Fremming, direktør for fødevareBanken i Danmark.

fødevareBanken udvider centrallager
Nordisk Kellogg har de sidste år været foregangsmænd for fødevareindustriens engagement i maddonationer i Danmark og været med til, at fødevareBanken i 2012 kunne videredistribuere 322 ton friske overskudsfødevarer til danske velgørenhedsorganisationer. Målsætningen er, at det tal fremover bliver endnu større.

- Takket være blandt andet Nordisk Kellogg udvider vi nu kapaciteten i vores centrallager, og vi glæder os til i fremtiden at modtage endnu flere produkter, slutter Thomas Fremming.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078