23948sdkhjf

Naturmælk slår et slag for naturen

Det økologiske mejeri i Sønderjylland arbejder målrettet på at gøre sine produkter sundere og inddrager nu sine mælkeproducenter til at "slå et slag for naturen."
Som det første mejeri i Danmark går Naturmælk nu direkte ind for at støtte sine mælkeproducenter i at gøre en indsats for naturen på de enkelte gårde.

Arbejder med naturen
- Det ligger i hele vores ånd her i Naturmælk, at vi ønsker en højere grad af harmoni mellem vores produktion og den natur, vi dagligt arbejder og lever i. Med dette projekt, som tilbydes alle vore leverandører, ønsker vi at sætte fokus på naturen. Som økologiske landmænd finder vi det naturligt, at vi arbejder med og ikke mod naturen – vi ser natur og landbrug som en helhed, som skal bruges, men ikke misbruges, siger gårdejer Frode Lehmann, Broager, der udover at være leverandør af økologisk mælk også er bestyrelsesformand for Naturmælk.

I år starter Naturmælk med at få lavet såkaldte naturplaner for halvdelen af de 30 leverandører, og det er tanken at projektet skal køre videre de næste år. Naturplanen skal beskrive de naturværdier, der findes på den enkelte ejendom, og skal således giver landmanden et overblik over hvad han eller hun har på sin jord.

Der iværksættes endvidere en lang række små tiltag, som tilsammen giver et bedre liv for agerhøns, gulspurve, tornsangere, frøer, harer og andet af markens naturlige dyreliv på Naturmælk-gårdene.

Sundere mejeriprodukter
Mejerichef Leif Friis Jørgensen ser naturprojektet som endnu et kvalificerende tiltag for at markedsføre mejeriet som leverandør af de sundest tænkelige mælkeprodukter og oste i et giftfrit miljø, hvor landbrug og omgivelser går op i en højere enhed. En årelang indsats som stadig forbedres og finpudses.

- I en tid hvor forbrugerne dagligt stilles overfor udfordringer i deres indkøb af varer til husholdningen i form af alskens tilsætningsstoffer, arbejder vi målrettet mod at gøre vore produkter sundere. Vore landmænd sår nu langt flere urter, herunder krydderurter, ind i græsset, så køerne får en mere alsidig kost med et stort udvalg af vitaminer og smagsstoffer, siger Leif Friis Jørgensen fra Naturmælk.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11