23948sdkhjf

Gråsten Fjerkræ vil genoplive Bornholmerhanen

Direktør i Gråsten Fjerkræ, Gunder Jensen, har besigtiget det konkursramte BornPoultry og har store ambitioner om at bringe Bornholmerhanen tilbage på gourmet-kurs.
Gunder Jensen kom hjem kl. 00.30 natten til mandag efter at have været på Bornholm for at besigtige konkursboet BornPoultry. Han har set fabrikken indvendig som udvendig, hilst på producenterne og mangler nu bare en liste over boet samt en redegørelse for evt. gæld. Han afventer nu afgørende svar fra kurator.

Dybfrost har kostet dyrt
Går det som han håber på, så satser han på at kunne slagte kyllinger på Bornholm igen allerede til sommer. Gunder Jensen er nemlig ovebevist om, at Bornholmerhanen har sin berettigelse i landets supermarkeder.

- Bornholmerhanen skal tilbage til den gode gamle kvalitet som før krisen. BornPoultry har efter min mening lavet et luderprodukt for at kunne sænke prisen i stedet for at holde sig til sit gourmet-produkt, siger han til Food Supply.

Han henviser til, at BornPoultry i dag producerer to forskellige typer kyllinger, en fersk og en dybfrossen til en langt billigere pris. Og med de to produkter har de skabt en konkurrent til sig selv, lyder Gunder Jensens vurdering af den kedelige udvikling i virksomheden.

- I to år lå Bornholmerhanen til 99 kr. i butikkerne, dengang havde BornPoultry overskud. I dag er den sat ned til ca. 80 kr. og det kan tydeligvis ikke løbe rundt. Samtidig har de så en frossen udgave til omkring 25 kr., uddyber han.

Gourmet-kylling til en højere pris
Gunder Jensen har derfor helt planer om at udrydde den frosne kylling. I stedet skal der satses på den ferske kylling, som han mener lever fuldt op til god gourmet-kvalitet. Og han er allerede i dialog med kæderne, hvor han umiddelbart møder velvillighed til at forhøje udsalgsprisen.

Holder planen vil han allerede efter sommerferien kunne sætte Bornholmerhanen i produktion igen. Han forventer til den tid at kunne beskæftige 12-14 fuldtidsmedarbejdere mod de 26 frem til slagteriets konkurs. Frem til den 28. februar havde BornPoultry nemlig omkring 10 mand ansat i dybfrostafdelingen og eftersom Gunder Jensen har planer om at lukke denne afdeling ned, ja så bliver disse stillinger ikke genbesat i fremtiden.

Flere interesserede købere
Gråsten-direktøren forventer, at hvis overtagelsen ender med at blive aktuel, så bliver BornPoultry et søsterselskab til Gråsten Fjerkræ og al produktion bibeholdes på Bornholm som hidtil.

Om Gråsten Fjerkræ bliver ny ejer af BornPoultry er dog alt for tidligt at sige noget om. Ifølge kurator er der flere interesserede købere til kyllingeslagteriet. Og tirsdag formiddag har Gunder Jensen stadig ikke modtaget noget konkret fra kurator.

- Kurator er formentlig tilbageholdende, fordi der også er andre, som har intresse i Bornpoultry, siger han afsluttende til Food Supply.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079