23948sdkhjf

Danske enzymer til Kina

Kina er et særdeles attraktivt marked for industrielle enzymer og DI spår store forrretningsmuligheder for dansk know-how.
2013 er året hvor den kinesiske regering vil forbedre rammevilkårene for udvikling og produktion af industrielle enzymer. Hvor de globale vækstrater ligger på 6-8 procent, forventes den kinesiske regering at forsætte sin kurs på over 10 procent i 2013. Det kinesiske marked udgør i dag cirka 10 procent af det samlede globale marked og forventes at nå en værdi på minimum 2,7 milliarder kroner 2014.

Fremmarch for industrielle enzymer
Udvikling af industrielle enzymer er, som en del af den bioteknologiske sektor, udset af den kinesiske regering, til at være en af landets syv strategiske industrier under udvikling. Ved hjælp af målrettede reguleringer og investeringer på op mod 3,6 milliarder kroner under den nuværende 12-års plan, forventes de strategiske industrier tilsammen at udgøre henholdsvis 8 og 15 procent af Kinas BNP i 2015 og 2020.

Realiseringen af regeringens fokusområder ligger i forlængelse af den igangværende styrkelse af landets højteknologiske udviklingszoner. Et godt eksempel er Jiangsu provinsen, som i dag faciliterer 18 zoner hvor samarbejdet mellem nationale og international virksomheder og teknologiske institutioner er i højsædet.

Danmark har svaret på Kinas bønner
Konkurrencen fra lokale virksomheder er stadig lav, grundet blandt andet investerings-niveauet i forskning og udvikling på området. Derfor er det ikke uden grund, at markedet er særdeles attraktivt for udenlandske virksomheder.

Samlet står danske aktører med Novozymes, Danisco/Dupont og Chr. Hansen i front for mere end 70 % af den samlede globale produktion af industrielle enzymer.

- Udviklingen af industrielle enzymer kan øge effektiviteten og kvaliteten af produktionen mærkbart indenfor en lang række industrier i Kina og i det hele taget bidrage til en mere bæredygtig udvikling. Såvel den kinesiske regering som de kinesiske virksomheder er derfor stærkt interesseret i den ekspertise og teknologi, de danske virksomheder som markedsledere besidder, udtaler Josefine Kern Jensen, Branch Manager for Dansk Industri i Kina.

Mere information
Ønsker du at få mere at vide om hvordan din virksomhed kan hjælpes godt på vej, så kontakt:
Managing Director Glen Mikkelsen, +86-139 17 78 40 76, glmi@diab.cn eller Branch Manager Josefine Kern Jensen, +86-139 18 74 83 91, jkj@diab.cn. Du kan også læse mere på www.omic.dk
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078