23948sdkhjf

Positive takter fra øko-mejeri

Thise Mejeri øgede omsætning og resultat i 2012 og afregningsprisen til andelshaverne vinder ind på konkurrenten Arla.
Thise Mejeri har netop fået godkendt sit 2012-regnskab på mejeriets årlige generalforsamling. Mejeribestyrer Poul Pedersen kunne her fremlægge en positiv udvikling, hvor årets omsætning i perioden steg fra 530 mio. kr. i 2011 til 566 mio. kr. i 2012. Årets mælkeindvejning steg fra 88 mio. kg til 91 mio. kg og resultatopgørelsen viste et overskud på 16 mio. kr.

Læs også: Coop køber mere Thise

Faldende verdensmarkedspriser i første halvdel af 2012 bevirkede dog, at mejeriets resultat udlignet pr. kg. mælk blev 9 øre lavere end oprindeligt budgetteret. Det fik samtidig betydning for den aktuelle afregningspris, som var budgetteret til 3,15 kr./liter mælk, men som endte på 3,06 kr.

Thises afregningspris til andelshaverne ligger dermed stadig under den pris, Arla udbetaler sine økologiske producenter, men ifølge Thise har man i forhold til tidligere år nu indhentet en væsentlig del af denne forskel.

Positive forventninger til 2013
Mejeriet forventer i 2013 et stigende salg på hjemmemarkedet samt på de nære og vesteuropæiske eksportmarkeder.

- Vi ser lyst på fremtiden. Ikke mindst på baggrund af det fortsat stigende salg til COOP, men det må dog ikke få os til at sige ”det var så det”. Vi skal fortsat finde nye kunder og udvikle nye produkter, og vi skal aldrig sige nej til at prøve noget nyt. Vi skal blive ved med at udvikle os inde på mejeriet, men så sandelig også ude på bedrifterne, f.eks. med klimaplaner, forsøg med fodring med urter samt de store projekter med udfasning af antibiotika og para-tuberkulose, forklarede bestyrelsesformand Niels Erik Nilsson på generalforsamlingen.

Læs også: Thise mejeri vil fordoble eksporten

Allerede årets første to måneder viser gode takter for at nå målet for 2013, hvor Thise i øvrigt satser på at undersøge nye fjernere eksportmarkeder.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078