Kontrol af suppe, steg og is
Fødevarestyrelsen vil i april og maj besøge 250 restauranter og cateringvirksomheder.
Konfirmationer giver ekstra travlhed
Forårets mange konfirmationer betyder nemlig, at mange restauranter og cateringvirksomheder tager ekstra opgaver ind i ordrebogen og pludselig skal til at håndtere langt flere kuverter end til daglig. Det øgede pres på køkkenet stiller skærpede krav til både medarbejderne på job og mulighederne for at varme maden op og køle den hurtigt ned. Ikke mindst er det vigtigt, at virksomhederne har den tilstrækkelige plads til at håndtere de store mængder festmad.
Undgå maveonde
Den ekstra travlhed øger risikoen for at køkkenerne træder i spinaten, den dag konfirmanden træder ind i de voksnes rækker. Fejlene sker i kampens hede, hvis håndhygiejnen svigter, rå kødsaft ryger i salaten eller de lune retter ikke bliver varmet ordentligt op. Sådanne fejl kan ende med at give både venner og familie et unødvendigt maveonde efter den store dag.
Fødevarestyrelsen har i kampagneperioden planer om at besøge i alt 250 fødevarevirksomheder.