23948sdkhjf

Kontrol af suppe, steg og is

Fødevarestyrelsen vil i april og maj besøge 250 restauranter og cateringvirksomheder.
Fødevarestyrelsen oplyser, at de i april og maj blandt andet besøger restauranter, cateringvirksomheder og forsamlingshuse for at se på om hygiejnen og kølekapaciteten er i orden, og om medarbejderne på job har de nødvendige kompetencer til sikkert at håndtere både suppe, steg og is.

Konfirmationer giver ekstra travlhed
Forårets mange konfirmationer betyder nemlig, at mange restauranter og cateringvirksomheder tager ekstra opgaver ind i ordrebogen og pludselig skal til at håndtere langt flere kuverter end til daglig. Det øgede pres på køkkenet stiller skærpede krav til både medarbejderne på job og mulighederne for at varme maden op og køle den hurtigt ned. Ikke mindst er det vigtigt, at virksomhederne har den tilstrækkelige plads til at håndtere de store mængder festmad.

Undgå maveonde
Den ekstra travlhed øger risikoen for at køkkenerne træder i spinaten, den dag konfirmanden træder ind i de voksnes rækker. Fejlene sker i kampens hede, hvis håndhygiejnen svigter, rå kødsaft ryger i salaten eller de lune retter ikke bliver varmet ordentligt op. Sådanne fejl kan ende med at give både venner og familie et unødvendigt maveonde efter den store dag.

Fødevarestyrelsen har i kampagneperioden planer om at besøge i alt 250 fødevarevirksomheder.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095