23948sdkhjf

Easyfood satser med ny eksport-offensiv

Easyfood øgede i 2012 omsætningen med over 10 procent til 180 millioner kroner. Resultatet efter skat faldt til 1,7 mio. kr. grundet en stor satsning på eksportmarkederne.
Hvis brød- og convenience-producenten Easyfood skal blive ved med at udvikle sig og vokse i fremtiden, kræver det, at virksomheden flytter en større del af omsætningen til eksportmarkederne.

Derfor har Easyfood i løbet af 2012 iværksat en eksport-offensiv, der skal sikre nye kunder i bl.a. Rusland, Kina og store dele af både Øst- og Vesteuropa. Den offensiv har påvirket regnskabet for 2012, hvor Easyfoods resultat næsten er halveret.

Omsætningen steg i 2012 med over 10 procent til 180 millioner kroner, men overskuddet blev kun på 1,7 millioner kroner efter skat mod 3,1 millioner kroner året før.

Vækst skal hentes i udlandet
- I dag sælger vi mere end 90 procent af vores produkter på hjemmemarkedet, og det gør os alt for sårbare – ikke mindst på et marked, der er ekstremt presset og udvikler sig trægt. Vi glæder os selvfølgelig over, at vi har øget omsætningen under de forhold, men nu ønsker vi at sprede indtjeningen ud på flere lande og komme ind på markeder, der er i hastig vækst og har stor efterspørgsel efter den type produkter, vi producerer. Derfor har vi valgt ikke at gemme til bundlinjen og i stedet være ekstremt offensive, forklarer Easyfoods adm. direktør Flemming Paasch.

Easyfood er fx en del af Udenrigsministeriets særlige vækstprogram Vitus Vækst i forhold til det russiske marked og får dermed støtte i eksportarbejdet fra den danske ambassade, mens man i Kina fx arbejder sammen med folk med lokalkendskab.

Forskellige produkter til forskellige produkter
- Man kan sige, at vi arbejder i to retninger på eksportmarkedet. I forhold til Rusland, Kina og Østeuropa har vi fokus på de produkter, vi hidtil har haft succes med i Danmark – både convenience produkter, sandwichbrød og kaffebrød. Men i Vesteuropa kan vi ikke konkurrere på prisen på den slags basisvarer, så der satser vi på en mere up market strategi med luksusprodukter. Her er vi nødt til at løfte os, fx med et tilbud om økologiske produkter på det tyske marked, forklarer Flemming Paasch.

Easyfood forventer i 2013 at øge omsætningen med yderligere 11 procent. Virksomheden blev etableret i 2001 og er siden blevet kendt for sin innovative og fleksible tilgang til fødevarefremstilling – både i forhold til udvikling og produktion.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063