23948sdkhjf

OPP-samarbejde sætter gang i væksten

Erfarne chefer og specialister skal skabe ny vækst og arbejdspladser i et nyt OPP-samarbejde mellem konsulentvirksomheden Proworks, Copenhagen Business School, Connect Denmark og de to fagforbund DJØF og AAK.
Serie-iværksætter Torben Kristensen og virksomhedsrådgiver Lene Andersen fra Proworks har en vision om at bekæmpe vækstkrisen med utraditionelle midler. Paradokset er, at virksomhederne ønsker vækst og dem der kan skabe den er ledige.

Med programmet Genvej sigter partnerskabet mod at sætte gang i den vækst, som samfundet sukker efter. Tanken er at give en hjælpende hånd og nogle gode idéer til virksomheder og ledere, der vil og tør væksten. Målet er at forbedre virksomhedernes konkurrenceevne ved at få den store viden, erfaring og ekspertise, de mange ledige chefer og specialister besidder, ud i virksomhederne.

Genvej – et seksugers vækstforløb
Projektudviklingsprogrammet Genvej for erfarne ledere er etableret under reglerne om ”Seksugers selvvalgt uddannelse”. Idéen er at virksomhederne – helt uforpligtende – får gennemarbejdet idéer og projekter, de i dag ikke har faglige, kapacitets- eller ledelsesmæssige ressourcer, tid eller penge til at realisere. Den deltagende virksomhed kan forvente, at der bliver lagt op mod 1.000 timers velkvalificeret arbejde i udarbejdelsen af deres projektplan.

- Mange virksomheder ser det som en unik mulighed for at få uforløste projektidéer analyseret og dokumenteret, siger Lene Andersen.

Der vil endda være mulighed for, at virksomhederne kan få støtte til deres projekter gennem allerede etablerede offentlige ordninger. På den måde er der tale om en win-win situation, hvor virksomhederne, de arbejdssøgende og samfundet styrkes – inden for de allerede gældende bevillingsrammer.

Fra idé til offentligt/ privat partnerskab (OPP samarbejde)
Torben Kristensen tog initiativet, dels inspireret af sin egen situation som ledig direktør, dels inspireret af mange års arbejde med virksomheds- og lederudvikling, herunder action learning programmer i SAS. Han lægger vægt på at komme i kontakt med de mange mindre og mellemstore (MMV) samt ejerledede virksomheder.

- Den type virksomheder har et stort potentiale til at realisere deres eksport- og vækstidéer, og erfaringsmæssigt også det største potentiale til at skabe nye arbejdspladser, konstaterer Torben Kristensen.

Ret hurtigt vakte idéen begejstring hos programdirektør Kim Pedersen og dekan Mogens Bjerre fra Copenhagen Business School (CBS), der indvilligede i at være udbyder af Genvej. CBS bidrager med elementer fra deres ”Integrated Strategy Project”, der også anvendes i MBA uddannelsen og CBS-professorer bidrager således med perspektiver og nyeste modeller på den akademiske del af forløbet.

Connect Denmark, der med sit store erhvervsnetværk udfordrer og inspirerer talenter, ledere samt virksomheder til vækstskabelse, er ligeledes involveret i styrkelsen af projektplanerne og deltagernes netværk. Der udføres et springboard med et kompetent panel midtvejs i Genvej, og projektvirksomhederne tilbydes yderligere et springboard efter forløbet.

Også de to organisationer DJØF og AAK, der repræsenterer op mod 200.000 medlemmer, er involveret i programmet. De er interesserede i, at deres relevante medlemmer får muligheden for, at opdatere deres faglige og praktiske viden, at de får eksponering i virksomhederne og hos beslutningstagere og bliver en del af et betydeligt netværk. Ikke mindst de reelle jobmuligheder, der er i forløbet Genvej, vægtes af DJØF og AAK.

Torben Kristensen tillføjer, at omkring 75 % af de jobsøgende direktører, ledere og specialister er i arbejdsløshedskasse og dermed har ret til at gennemgå de såkaldte seksugers kurser, der hidtil ikke har været rettet mod denne målgruppe.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11