Vinderne af mad+medier-prisen 2013 kåret

| Af Redaktionen | Tip redaktionen om en historie

Prisen - som er Danmarks første - er en hyldest og anerkendelse til de madkommunikatører, som har stigende indflydelse på, hvad forbrugerne putter i munden.

Vinderne af mad+medier-prisen 2013, Danmarks første prisuddeling for gastronomiske formidlere, er netop kåret.

Prisen er en hyldest og anerkendelse af de dygtigste madkommunikatører, der har ansvaret for det, danske forbrugere oplever, ser, hører og læser om mad til kommercielle og kulturelle begivenheder, i radio og tv, på film, på internettet, som journalistik, reklame og offentlige kampagner, i dagblade, specialmagasiner, i kogebøger, på universiteterne, på bussider og mælkekartoner, i biffen og på smartphonen, på restauranter, i iskiosken og på den økologiske grøntsagskasse.

Blandt vinderne er Thomas Breinholt, faktaredaktør på DR, for tilrettelæggelsen af dokumentarserien ’Fedt, Fup og Flæskesteg’ i kategorien mad på film og tv: I kategorien madblogging, holdet bag Gastromand, i kategorien bøger om mad, forfatter Signe Wenneberg, fotograf Columbus Leth i kategorien madfotografi og Lars Dahlager, journalist ved Politiken, for kristisk madjournalistik.

Gøre kvaliteten håndgribelig
Dagens madmediebillede tegnes både af garvede kommunikatører og interesserede amatører, og fælles for dem er deres stigende indflydelse på, hvad forbrugerne putter i munden. Stifterne af prisen mener, at det er på tide, at madformidlere gør sig det store ansvar bevidst.

Læs også: 4.000 doggy-bags skal stoppe spild af mad på Bornholm

- Denne prisuddeling handler om at gøre god madkommunikation håndgribelig, også for dem som ikke er eksperter. At få teorierne og idealerne til at udkrystallisere sig i konkrete eksempler på formidling, som er så veludført, at de bør stå som pejlemærker for os andre, fortæller Rasmus Holmgård, der sammen med Marie Sainabou Jeng har stiftet og driver mad+medier, et fagligt netværk for godt 700 madkommunikatører.

Stop Spild af Mad - En bemærkelsesværdig kampagne
De 14 vindere bliver fejret for deres kreative, intelligente, tilgængelige og innovative madformidling ved en prisfest i København i fredags. Heriblandt modtog selina Juul, Stop Spild ad Mad-stifteren vinderprisen i kategorien "Madkommunikation for virksomheder og organisationer"

Læs også: Sådan mindsker du madspildet til firmajulefrokosten

- Kun sjældent formår en bevægelse af bevæge så mange og skabe så stor synlighed om en sag. Den gode idé og den flotte udførsel har skabt en dagsorden, som får selv supermarkedskæder til at ændre i deres koncepter og snobber til at overveje deres indtag. Her er ingen mega-budgetter, men kampagnen er gennemført og flot udført, og det har de danske forbrugere ikke kunnet undgå at lægge mærke til. Det er for alvor en sag, der kan fremme den positive madkultur i Danmark, og det vil juryen gerne belønne med prisen som årets madkommunikatør for organisationer/virksomheder, lød juryformand Helle Brønnum Carlsens begrundelse.

Se den samlede vinderliste her.


Hold dig opdateret med Food Supply DK

Skriv kommentar
Forsiden lige nu

Mælkepulver efter alle robotkunstens regler

Hundested-virksomhed har satset benhårdt på automation

Studerende har lavet en kødportal

Industribageruddannelse flot fra start

Orkla sælger K-Salat til Stryhns

Luft driller Højer Pølser

DLG flytter hovedkontoret fra København til Fredericia

Nyhedsbrev

Ugens rokader i bestyrelser og direktioner

Håndværksbager med stordriftsfordele

Foodpeople: Man kan godt kalde sig en håndværksbager, selv om man omsætter for over 100 millioner kroner om året

Blodbad på vej: Mille bygger ny fabrik

Regner med at fordoble omsætningen i 2018

Ny filetfabrik vil give Danmark friskere fisk

Royal Norden Seafood satser mest på rødspætter

Bodylabs proteinsucces er sat til salg

Medie: Arla er oplagt som køber af producenten af kosttilskud og berigede fødevarer

Pakkerobotter står højt på ønskelisten

Bornholmsk chips-eventyr tager fart

Ny kæmpetørrer tager over i Thyborøn

McDonald's klar med kødfri burger

- Det her er simpelthen fødevarernes bungy jump

At spise melorme er både skræmmende og megafedt, mener nye producenter i Aalborg

Aalborgensiske insektfolk er tæt på det store gennembrud

Crickster klar med ovnkapacitet til 1.400 larveglas om dagen

Andesalg satte rekord

BC Catering fordobler lager

Aftale er på plads: Mille Food bliver forgyldt

Her laver de ost til tre millioner pizzaer hver eneste dag

Det samme personale kunne pludselig producere tre gange så meget

Kiks-producent har hemmelige planer

ISS sætter sig tungt på soldatermad

Ny restaurant eksperimenterer med matchende cocktails

Årets restaurantchef: Intet uden mit team

Ny cateringdirektør på plads hos Løgismose Meyers

S: Danmark skal kæmpe for nedre EU-grænse for selskabsskat

Bornholm afslører: Ny madfestival til sommer

Roskilde får stort fødevarecenter

Aalborgensisk kulturgrund får madmarked

HKScan skuffer i tredje kvartal

Billund-firma flytter og udvider

Chefprofil skifter: Fra Lars Løkke til Danish Crown

Ærgerlig bager: Derfor kom der metal i vores kiks

Få virksomheder hopper på bonusordninger for flygtninge

Pas på: Risiko for metalstykker i kiks

Se alle Medlemmernes egne nyheder

E-bog: Vejledning til limning af kompositmaterialer

AVN Hydraulik på Ajour 2017

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Kranservice: se hvorfor Muehlhan vælger Fyns Kran Udstyr

Denico Food Ingredients på Fi Europe 2017 fra den 28-30 November

Temadag omkring ”Grønne” krom(VI) frie overflader på aluminium

Kapselpåsætter fra Trepak International AB

Væskefiltrering – med effektivitet og dokumentation i fokus

Lær at genbruge dine konstruktioner - deltag på Inventor iLogic – Produktkonfiguration d. 14/12

Hjemmesider øger salget med klima-ikon!

Lefon rørsave – en fremragende løsning til rustfrie mejerirør

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Thanksgiving torsdag den 23. november 2017

QMS-Consults kursuskatalog for 2018

Advances in hygienic design guidelines and Industrial best practice

Emotron Softstarter

Dansk Procesventilation har færdiggjort centralstøvsuger til Abenas nye produktionslinje

Følg os på Facebook og vind en kurv

November nyhedsmail fra KE Fibertec

Den eneste sande grønne kilowatt-time er den, der aldrig bliver brugt

Lejer til Levnedsmiddelsindustrien

YASKAWA ie4++ supersparemotor og en inverter

SEW-sats på eftermarkedet

Technor deltager på Maskinmestrenes Erhvervskonference - Ajour 2017

DENIOS - Behandling af farlige medier

Send til en kollega

0.245