23948sdkhjf

Dagrofa og smagsforstærkerfabrik har opfundet nyt produkt

Fire nye fonder er baseret på råvarer, som ellers ville være blevet kasseret.

Hvorfor smide ben og andre restprodukter ud fra slagteriet, når råvarerne kan bruges som basis til at lave supper, simreretter og sovse? 

Det spørgsmål stillede man sig hos Dagrofa Foodservices fynske slagteri, Grambogård. Svaret blev fire fonder – der er baseret på råvarer, som ellers ville være blevet kasseret.

Fonderne er fremstillet i samarbejde med fødevarevirksomheden Reduced. Den københavnske virksomhed, der blandt andet udvikler smagsforstærkere, har fokus på at anvende protein og andre næringskilder, som er blevet til overs i fødevareindustrien.

- Vi er stolte af vores samarbejde med Reduced, hvor vi kan reducere madspild og samtidig skabe produkter af høj kvalitet, siger Niels Beier, direktør hos Grambogård.

Hos Dagrofa Foodservice er den kokkeuddannede konceptchef Karsten Bøttker tilfreds med det foreløbige resultat af samarbejdet, der altså foreløbig har ført til en demi glace, en oksefond, en kalveespagnole og en fond af velfærdsgris.

- Vores fokus har været at skabe produkter, der ikke blot smager godt, men også bidrager til at reducere madspild og respekterer dyrevelfærd, siger Karsten Bøttker.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11