23948sdkhjf

Chili Klaus brugte "sindssygt meget tid" på at redde sig ud af hackerangreb

Efter at være blevet ramt af et hackerangreb 18. august er chilivirksomheden Chili Klaus -ejet af Claus Pilgaard - nu kommet nogenlunde helskindet ud på den anden side. 

Det lader Claus Pilgaard forstå i et interview med Finans.

Han oplyser, at han ikke havde adgang til webshop og mail i fem seks-dage, men at det i forbindelse med et skifte til et andet hostingselskab  "lige så stille" gik op for ham, at dataene godt kunne reddes.

- Det er svært at beregne, hvad det har betydet økonomisk. Men det har selvfølgelig betydet, at der ikke kunne være noget salg i en lille uge. Så det kan ikke være anderledes. I forhold til nyt hostingselskab har vi bare skiftet abonnement, men der er brugt sindssygt meget tid på at finde ud af, hvad der er højre og venstre, siger Claus Pilgaard til mediet.

Hans virksomhed med syv ansatte sælger blandt andet sauce og chokolade med chili, og Chili Klaus' webbutik og mailsystem befandt sig på servere hos hostingselskabet AzeroCloud. De kriminelle bag hackerangrebet krævede ifølge Finans en løsesum på seks bitcoins, svarende til over en million kroner, for at frigive dataene fra de cirka 3.700 hjemmesider på firmaets servere, deriblandt chiliklaus.dk.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078