23948sdkhjf

Daloon: Vi tror på vækst i Storbritannien

En succesfuld lancering af panerede grøntsager i Storbritannien giver håb om at hente en omsætningsvækst på 15 procent i år.
2012 blev et skidt år, set med Daloon-briller. Det fortæller adm. direktør Hemming Van ærligt på en henvendelse fra Food Supply.

Nettoomsætningen tog et dyk fra 279,2 mio. kr. i 2011 til 269,9 mio. kr. i 2012 og samlet set realiserede koncernen et underskud på 3,7 mio. kr. mod et overskud på 4,2 mio. kr. året før.

Markedet er for prisfokuseret
Hvis man sammenligner med året før, lykkedes det i 2012 Daloon at sælge flere produkter til danskerne. En udvikling, som egentlig var ventet, eftersom man havde kørt en forbedret udgave af den ovnklare forårsrulle i stilling. Men det var ikke her, salget steg. Det var i stedet den traditionelle forårsrulle, som danskerne spiste flest af. Overraskende, men ikke hvis man skeler til prisen, fortæller Daloons direktør.

- Vi kæmper en del med, at de markeder, vi opererer på er meget prisfokuserede. Det er generelt set vores store problem, forklarer Hemming Van og uddyber, at der ikke er så mange kunder og indkøbsansvarlige tilbage pga. koncentrationen i både detailhandel og foodservice-sektoren.

Daloon distribuerer pt. til samtlige danske kæder.

På det tyske markede lykkedes det i 2012 at vinde en del markedsandele tilbage ved at fokusere på produkttilpasning. Dog kom omsætningen ikke helt tilbage på tidligere niveau, og samtidig er prisen for de nye produkter lavere end tidligere set.

- Der har altid været en hård priskonkurrence på det tyske marked for dybfrosne snackprodukter, men i 2012 skete der et prisskred på leverandørsiden i Euopra, som vi fortsat vil holde et skarpt øje med, forklarer Daloon-direktøren.

Øjner vækst i Storbritannien
Også i Storbritannien var konkurrencen hård i 2012 og ved årets afslutning blev konsekvensen afskedigelser på Daloons engelske fabrik. Antallet af ansatte i koncernen er således reduceret fra 241 til 215.

Alligevel er det netop i Storbritannien, Hemming Van ser mulighed for at vinde noget af det tabte tilbage.

- Udviklingsmæssigt er Storbirtannien det land, hvor vi har bedst mulighed for at introducere nye produkter. Vi har fået en rigtig god modtagelse på en lancering af panerede grøntsagsprodukter, som vi rullede ud i efteråret - og vi har en forventning om, at denne nye produktgruppe vil komme til at tegne sig for omkring 15 pct. af den samlede omsætning, lyder det optimistisk fra Daloons direktør.

- Vi oplever grøntsager som et område i vækst, særligt blandt kvinder, der har fokus på en sund livsstil. Og så har hele hestekødsskandalen også været med til at give forbruget af grønt et boost, lyder det videre fra direktøren.

Satser på tilpasning frem for udvikling
Daloons strategi er derudover fortsat at markedstilpasse eksisterende produkter frem for at udvikle nye.

- Vi markedstilpaser hele tiden, det er vi simpelthen nødt til, fortæller Hemming Van og forklarer at hovedprodukterne gøres mere sunde ved at reducere fedt og saltindhold samt reducere uhensigtsmæssige tilsætningsstoffer.

Det med tilsætningsstofferne er mest efterspurgt i Tyskland, men det er en tendens, som så småt begynder at brede sig til Danmark. Helt nye produkter skal vi dog ikke forvente at se foreløbig, for det er simpelthen for omkostningstungt pt., lyder det afsluttende fra Hemming Van, som forventer, at 2013 bliver endnu et minusår.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079