23948sdkhjf

Nye plantemillioner fra stor fond: Om få år smager alle produkter godt

Mange af de klima-venlige plantebaserede produkter smager simpelt hen ikke godt nok. 

Det har ifølge branchefolk længe været en væsentlig barriere for det helt store plantebaserede gennembrud. Men der bliver arbejdet på sagen - både her i landet og mange andre steder i verden. 

Og med 20 nye millioner kr. fra Industriens Fond vokser chancerne for, at arbejdet kommer til at give gode resultater.

Den store kartoffelmelproducent KMC’s chef for strategiske projekter, Carsten Kirkegaard Jensen, er i Børsen meget tæt på at love, at alle plantebaserede produkter smager godt om to-tre år.

- Det er vigtigt, at forbrugeren ikke bare får fornemmelsen af at have noget med konsistens som grød i munden. Der skal være mere bid. Og så skal en fødevare baseret på planter helt enkelt smage godt. Ellers køber man den jo kun én gang. God smag giver genkøb. Det kan vi med vores fødevareingredienser bidrage til, siger Carsten Kirkegaard Jensen til avisen.

I praksis er det ikke mindst i Food Innovation House i Vejle, at landets fødevarevirksomheder vil kunne hente mere hjælp i det projekt, der hedder Turbo Plant.   

- Produktion af plantebaserede fødevarer er et område, der er fokus på over hele verden, så hvis ikke danske fødevarevirksomheder følger med, så risikerer vi at miste både omsætning og positionen som en af verdens førende fødevarenationer, siger Gyda Bay i en pressemeddelelse fra Industriens Fond.

Turbo-projekt hjælper 140 virksomheder

Hun er driftsdirektør i Food Innovation House og såkaldt lead partner i Turbo Plant-projektet, hvor i alt 140 fødevarevirksomheder vil kunne få styrket deres salg og vækst - alt efter deres behov.

Blandt andet indgår matchmaking mellem fødevareproducenter og professionelle kunder i detailkæder, foodservicegrossister og andre fødevarevirksomheder. Målet er at skabe i alt 140 match mellem producenter og aftagere, som ender i et kommercielt samarbejde.

- Vi er på en mission for at gøre Danmark til et foregangsland inden for plantebaserede kvalitetsfødevarer, og med projektet sætter vi yderligere fart på en udvikling som allerede er i gang. Den stigende efterspørgsel efter plantebaserede fødevarer vil kun tiltage, og det skal dansk erhvervsliv udnytte ved at virksomhederne kommer hurtigere ud på markedet med deres innovative produkter. Det hjælper vi dem med gennem det nye projekt- både dem der kun lige har taget de første skridt, og de virksomheder som allerede er godt i gang, siger adm. direktør Thomas Hofman-Bang fra Industriens Fond.

Kommenter artiklen (1)
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078