23948sdkhjf

Vil ud af Løvens Hule-skygge: Får tilført ny kapital til nye markeder

Flere penge til at indtage nye markeder. 

Det er planen for iskaffeselskabet Bold Drinks, der for alvor blev kendt via tv-programmet Løvens Hule. 

Nu vil de imidlertid ud på markeder, hvor Løvens Hule-skyggen eller investorer som Jesper Buch ikke nødvendigvis er kendte navne, og dermed bevise, at virksomheden kan i egen ret.

Det fortæller stifter, medejer og adm. direktør Lasse Søkilde til FødevareWatch.

I cvr fremgår det, at virksomheden har fået tilført 5 millioner kr. i kapital af eksisterende ejere til at indtage nye markeder. Det er første investeringsrunde af to, lyder det, hvor anden runde kommer senere i år. Pengene skal bruges til at indtage nye markeder. 

- 2023 har været et svært år for branchen på grund af krig og inflation. Men 2024 ser rigtig godt ud for os med en lancering af en proteiniskaffe og med nogle spændende ting i udlandet, siger Lasse Søkilde. 

Skidt 2022-regnskab

Bold Drinks' seneste regnskab blev offentliggjort sidste sommer, og dækker hele 2022. 

Det var hård læsning, hvis de to Løvens Hule investorer Jesper Buch og Christian Arnstedt havde forventet et hurtigt overskud. 

For både bundlinjen og egenkapitalen var i millionminus i regnskabet for 2022, hvor selskabets revisor advarede om ”going concern”. Et udtryk, der dækker over stor usikkerhed om en virksomheds evne til at fortsætte driften.

Trods de dystre meldinger om 2022 var Lasse Søkilde ”meget tilfreds med året”. Det var nemlig ”overvejende gået som forventet”, udtalte han i en pressemeddelelse i forbindelse med offentliggørelsen.

- Vi har formået at udkonkurrere store spillere, vækstet toplinjen væsentligt og samtidig styrket vores egen markedsposition. Set i lyset af de resultater vi har opnået, har vores investeringsniveau kun udgjort en brøkdel af, hvad det normalt koster at bygge et brand. Det er også derfor, at vi går ind i 2023 med fuld opbakning fra vores investorer.

Den positive tankegang fandt man også i regnskabets revisorerklæring, fordi Bold Drinks efter regnskabsårets afslutning harvde fået tilført yderligere kapital fra investorer. Det betyder, ifølge revisoren, at virksomheden har sikret sin finansiering for 2023.

- Baseret herpå har selskabet aflagt årsregnskabet under forudsætning om fortsat drift, konkluderes det i revisorerklæringen.

De dårlige tal for 2022 forklarer Bold Drinks med prisstigninger på råvarer og andre omkostninger, der gav udgifter i millionklassen. Dertil kommer store investeringer i et løft af designet, nye produkter og tv-reklamer.

Jesper Buch og Christian Arnstedt er stadig investeret i virksomheden. 

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.986