23948sdkhjf

Konservesfabrik styrker konkurrenceevnen

Samsø Konservesfabrik har overdraget sin tekniske afdeling til Intego.
Samsø Konservesfabrik er den sidste danskejede fabrik, der producerer syltede produkter. Ligesom den øvrige fødevareindustri befinder fabrikken sig i en intens konkurrencesituation, som kræver skarphed på både kvalitet og produktionsevne.

Pr. 1. juni 2013 overtog Intego vedligeholdelsen og udviklingen af maskinparken hos Samsø Konservesfabrik. Den nye ISM-aftale (Industri Service Management) betyder, at Samsø Konservesfabrik kan opretholde det nødvendige fokus på kerneforretningen og overlade ansvar for teknisk vedligehold, udvikling og eftersyn til Intego A/S.

Fleksibel bemanding
Intego kommer i fremtiden til at varetage den fulde ledelsesopgave i fabrikkens tekniske afdeling. Den faste stab vil fortsat bemande afdelingen i det daglige, men suppleres løbende af andre fagspecialister, som skal bidrage til et overordnet kompetenceløft.

- Vi forventer at nedbringe omkostningerne til vedligehold og ser frem til at opnå en mere fleksibel bemanding, som følger vores behov, fortæller Jens Peder Pedersen, fabriksdirektør hos Samsø Konservesfabrik.

Maskinparkens belastning er stærkt sæsonpræget, og i perioder med mindre produktion vil teknikerne i fremtiden indgå i uddannelsesforløb samt komme i rotation og øge deres kompetencer ved at udføre opgaver hos andre af Integos kunder.

Overdragelse giver kompetenceløft
Den generelle udvikling samt tilkomst af nye lovkrav har betydet, at maskinernes tekniske set-up kræver mere og bredere teknisk viden, og det kommende år har fabrikken brug for yderligere et løft.

- Vi betragter det som en stor fordel, at Intego trækker på brede kompetencer og kan supplere med ny viden og være proaktive, når det kommer til blandt andet opgradering og vedligehold, fortæller Jan Dufresne, produktionschef hos Samsø Konservesfabrik.

Nyt i produktionen
Som et led i overdragelsen af den tekniske afdeling vil de ansatte i produktionen også opleve større medarbejderinddragelse på områder, som før blev varetaget af teknikere.

- Vi har effektueret en omskoling i produktionen, så medarbejderne selv kan løse mere simple opgaver som for eksempel produktskift uden at skulle vente på hjælp fra den tekniske afdeling. Det medfører større fleksibilitet hos medarbejderne, og har samtidig en særdeles positiv indflydelse på oppetiden, forklarer Bjarke H. Jensen, afdelingsleder hos Intego A/S.

Faggrænserne bliver fortsat mere flydende, men hos Samsø Konservesfabrik betragter man det som en fordel.

- Det giver en ledelsesmæssig synergi, at faggrupper, der som smede og elektrikere arbejder tæt sammen og overlapper hinanden på fagområder, understreger Jens Peder Pedersen.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078