23948sdkhjf

Fødevareproduktioner kan leve op til ESG-krav med digitalisering

Kravene til sporbarhed og bæredygtighed bliver stadig større. Allerede fra i år kræver EU, at børsnoterede virksomheder med mere end 500 ansatte aflægger ESG-rapport. I 2025 gælder det alle virksomheder med mere end 250 ansatte.

I lyset af de nye krav om bæredygtighedsrapportering er digital dataindsamling en løsning, der kan garantere pålidelig dokumentation på tværs af forsyningskæden. Heldigvis er den nødvendige teknologi allerede tilgængelig.

Digital dataindsamling på tværs af forsyningskæden

Blandt andet fødevareproduktionerne har komplekse forsyningskæder. Særligt besværligt er det at indsamle og analysere præcise data over de indirekte emissioner, der går under navnet Scope 3 i Drivhusgasprotokollen. Det vil sige alt det, der ligger uden for produktionens egne udledninger såsom dyrkning og transport af råvarer.

Med digitalisering er det muligt at sikre automatiseret sporbarhed gennem hele forsyningskæden. Eksempelvis kan MES-teknologi (Manufacturing Execution System) automatisere dataindsamlingen og nøgletalsberegninger på baggrund af stamdata fra forsyningskæden.

Automatisk sporbarhed giver pålidelige beregninger 

Uden en automatisering af dataindsamlingen er der risiko for fejlberegninger, som kan resultere i oversete eller oppustede CO2-udledninger. Det kan føre til et upræcist billede af produktionens påvirkning af klimaet og dermed skade forretningens omdømme.

Digitalisering gør, at virksomheden præcist kan redegøre for dens udledninger, når lovgivningen, kunder og samarbejdspartnere efterspørger det. Samtidig giver det et robust beslutningsgrundlag for at optimere produktionens processer i en mere miljøvenlig retning.

Også de mellemstore virksomheder, der ikke er underlagt EU-direktivet, bør tænke i digital dataindsamling. Det kan være et konkurrenceparameter, der bringer dem på højde med de større producenter og gør dem til frontløber i den grønne omstilling.

Har du vurderet digitaliseringspotentialet for din produktion?

I IT-virksomheden integra2r har vi siden 2005 specialiseret os i digitalisering og automatisering af produktionsvirksomheder. Vi tilbyder en uforpligtende potentialevurdering af dine muligheder og fordele ved at digitalisere din produktions sporbarhed, så du kan leve op til de nye ESG-krav.

Kontakt direktør Niels Nyhus på 2963 8313 eller nn@integra2r.com for at høre nærmere.

Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.07