23948sdkhjf

Hartmann-resultat som ventet

Konstituerede direktør Marianne Rørslev Brock melder om et tilfredsstillende første halvår for emballagekoncernen. Bestyrelsen er stadig på jagt efter den rette profil til at varetage direktørposten fremadrettet.
Hartmanns halvårsregnskab viser en omsætning på 793 mio. kr. og et driftsresultatet på 65 mio. kr. Til sammenligning var resultatet i første halvår af 2012 på henholdsvis 769 mio. kr. og 62 mio. kr.

Det er især en fortsat stabilisering på Hartmanns europæiske markeder og den nordamerikanske forretning, som har øget både omsætning og driftsresultat.

- Vi følger fortsat vores strategi om at skærpe konkurrenceevnen og forberede forretningen til yderligere vækst. I første halvår har vi arbejdet målrettet med at øge lønsomheden i Europa, hvor stabiliseringen er fortsat efter et volatilt 2012. Med en styrkelse af den europæiske forretning og udvidelsen af kapaciteten i Nordamerika får Hartmann et solidt fundament for yderligere vækst, udtaler koncernfinansdirektør og konstitueret adm. direktør Marianne Rørslev Bock om udviklingen i 1. halvår 2013.

- På baggrund af udviklingen i 1. halvår og stabiliseringen i Europa fastholder vi forventningerne om en omsætning på 1,5-1,6 mia. kr. og en overskudsgrad på 7,5-9,5% i 2013, siger hun videre om forventningerne til fremtiden.

I 1. halvår 2013 udgjorde særlige poster 39 mio. kr. mod 0 kr. i 2012. Dette beløb henfører til omkostninger i forbindelse med lukningen af Hartmanns fabrik i Finland samt fratrædelsesgodtgørelse til forhenværende adm. direktør Michael Rohde Pedersen. Lukningen af den finske fabrik forløber planmæssigt, og tiltaget forventes at resultere i en positiv effekt på 10 mio. kr. årligt på driftsresultatet med fuld effekt fra 2014, mens effekten vil være begrænset i 2013.

Bestyrelsen er i øvrigt i fuld gang med at søge efter en ny adm. direktør, og koncernfinansdirektør Marianne Rørslev Bock vil fortsat varetage den daglige ledelse indtil den rette person er fundet.


Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

1.972