23948sdkhjf

Ny nordjysk fødevareindsats tager form

Vækstforum Nordjylland har sat erhvervslivet i spidsen for en ny organisering og målrettede indsatser, der skal styrke udviklingen og konkurrenceevnen for regionens 150 større fødevarevirksomheder.
Nordjysk FødevareErhverv. Det er navnet på den nye nordjyske fødevareindsats, som Vækstforum har skudt i gang. I spidsen for initiativet står en professionel bestyrelse med repræsentanter fra erhvervslivet, og de ved bedre end de fleste, hvilke udfordringer og muligheder det nordjyske fødevareerhverv står overfor.

Eksporten skal øges med tilpasningsevne og kvalitet
En af udfordringerne, som bestyrelsen for Nordjysk FødevareErhverv har identificeret, er bevarelse og styrkelse af virksomhedernes position på eksportmarkederne. Det gælder både på traditionelle og nye markeder med såvel eksisterende som nye produkter. Situationen afhænger af, hvilken eksporterfaring den enkelte virksomhed har, men set under ét rummer eksporten både udfordringer og muligheder for det nordjyske fødevareerhverv, forklarer bestyrelsesformand Richard Fynbo, som er direktør i virksomheden Fynbo Foods:

- Den globale efterspørgsel efter fødevarer af høj kvalitet er stigende, og der er gode muligheder for de nordjyske fødevareproducenter i at udnytte deres styrker inden for leveringssikkerhed, kvalitet og evnen til at tilpasse sig markedernes krav. Men det kræver, at vi får styrket virksomhedernes eksportparathed, så de kan udnytte det globale potentiale. Den udvikling skal vi understøtte i Nordjysk FødevareErhverv, siger Richard Fynbo.

Organisering og nye kompetencer styrker udviklingen
Til at føre arbejdet ud i livet og støtte virksomhedernes udvikling har Nordjysk FødevareErhverv i løbet af sommeren etableret en mindre organisation med en nyansat direktør. Den nye direktør, Hans Henrik Bruhn, har selv både en kommerciel og levnedsmiddelvidenskabelig uddannelse med i bagagen sammen med solid erfaring fra fødevarebranchen. Han ved derfor godt, hvor skoen trykker i mange fødevarevirksomheder, når samtalen falder på eksport:

- Den helt store udfordring er ofte at markedsføre og dokumentere den merværdi, som virksomhederne tilfører eksportmarkederne gennem deres produkter. Her er det også vigtigt at inddrage ny viden og forskning i et tæt samspil med virksomhederne, så den kan omsættes i øget afsætning og vækst. Derfor vil vi styrke og fremme det tværgående samarbejde og netværksdannelse mellem fødevarevirksomhederne i regionen, sådan at de både kan sætte effektivt ind overfor egne udfordringer og lære af hinanden. Vi skal kort sagt arbejde for at fremtidssikre det nordjyske fødevareerhverv. Målet er at det skal være lønsomt og attraktivt at investere og drive fødevarevirksomhed i Nordjylland, siger Hans Henrik Bruhn.

Fakta om Nordjysk FødevareErhverv
Målet for indsatsen er de ca. 150 større fødevarevirksomheder i Nordjylland, der besidder vækstpotentiale. Den nordjyske fødevareindustri (som blandt andet omfatter slagterier, fiskeindustri, mejerier med flere) beskæftigede i år 2012 lige knap 9.000 ansatte. Det gør fødevaresektoren til en af Nordjyllands mest betydende erhvervssektorer.

Bestyrelsen, som står i spidsen for Nordjysk FødevareErhverv, består af følgende repræsentanter fra det regionale fødevareerhverv:
- Richard Fynbo, direktør i Fynbo Foods (bestyrelsesformand)
- Jan Norvin, export manager i Nordex Food
- Søren Andersen, adm. direktør i Himmerlandskød
- Alex Jensen, adm. direktør i Nordic Seafood
- Jens Schlie, adm. direktør i Brd. Schlie
- Søren Mattesen, adm. direktør i Vildsund Blue
- Søren Berg, HR direktør i Uhrenholt
- Anne Maria Hansen, innovationschef i Teknologisk


Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.066