23948sdkhjf

Far og søn trodser tendens - nu håber de snart at få løn

De seneste år har været hårde for mikro- og nanobryggerierne i Danmark. 

År for år siden årtusindeskiftet er der kommet flere mikrobryggerier herhjemme, men sidste år blev der for første gang 24 færre end året før. 

Det er ifølge Bryggeriforeningens direktør, Nick Hækkerup, stigende udgifter til råvarer og energi, der presser bryggerierne.

- Bryggerierne er presset af høje priser på både malt, humle, flasker, dåser og energi.

- Det har desværre fået især mindre bryggerier til at give op, og det er foruroligende, at et stigende antal af vores medlemmer kalkulerer med risikoen for at måtte lukke, siger han.

Der er dog også nogle landsdele, hvor antallet af mikrobryggerier er vokset. Det gælder eksempelvis i  Syd- og Sønderjylland har haft en fremgang fra 25 til 31 bryggerier.

Et af de små bryggerier, der holder stand i området, er Mikrobryggeriet Lille Holmgård Håndbryg. Bryggeriet blev stiftet for godt et år siden af Allan og Simon Larsen - far og søn - og i dag sælger de deres øl gennem 20 specialbutikker og restauranter, hvor de fleste er inden for en radius af 60 kilometer. 

Det skriver jv.dk

Med en tidobling af produktionskapaciteten på bryggeanlæget - fra 100 liter til 1000 liter - skal der nu mere fart på salget.

- Målet er at brygge 50.000-60.000 liter øl om året på det nye anlæg. Så vi glæder os til, at vi – endelig! – gerne skulle få råd til at udbetale løn til os selv i år, siger Alan Larsen til jv.dk. 

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079