Er det slut med oksekød i fremtiden? Er kødet efterhånden så dyrt og så stor en klimabelastning, at det ikke giver mening at bruge det som en fødevare? Ikke hvis du spørger Margrethe Therkildsen, der er lektor på Aarhus Universitet. Eller som hun selv siger det - kødforsker.
- Oksekødet har en rolle i fremtiden. Når vi producerer mælk, så producer...
Er det slut med oksen i fremtiden - eller skal vi i virkeligheden bare spise mere af den?
Oksekød er efterhånden blevet en dyr fornøjelse - både økonomisk og på klimakontoen. Men betyder det så, at vi skal vinke farvel til det, eller skal vi i stedet vænne os til at spise hele dyret?
![](https://image.nordjyske.dk/users/nordjyske/images/65283072.jpg?t%5Bstrip%5D=true&t%5Bcrop%5D%5Bwidth%5D=6016&t%5Bcrop%5D%5Bheight%5D=3992&t%5Bcrop%5D%5Bx%5D=0&t%5Bcrop%5D%5By%5D=8&t%5Bresize%5D%5Bwidth%5D=660&t%5Bresize%5D%5Bheight%5D=438&accessToken=221d65ec89785c9f71d45422ebf0d74b7f0249eded7f3632f8a15744956da4f7)
Måske skal vi fremover vænne os til tanken om, at det altså ikke kun er hakket oksekød, eller klassiske udskæringer, som ender på tallerkenen, når vi gerne vil have oksekød. Foto: Henrik Kongsgaard
Vil du have det hele med?
Prøv 30 dage for 0 kr.
Ingen binding eller kortoplysninger påkrævet.
Prøv nu
Køb et abonnement
Udforsk vores abonnementer, og vælg den løsning, der matcher dine behov.
Vælg dit abonnement