23948sdkhjf

Fødevareministeren er i Vietnam - dansk viden skal skubbe fødevareproduktion

Økonomisk vækst har gjort Vietnam til et i stigende grad vigtigt marked for danske virksomheder. 

Men med væksten følger også en markant stigning i både madaffald og madspild, og en opgørelse fra 2018 estimerer, at Vietnam har et samlet madspild på 8,8 millioner tons mad årligt.

Det er blandt andet derfor, at fødevareminister Jacob Jensen (V) er rejst til det asiatiske land, hvor ministeren underskrevet en aftale om, at myndighedssamarbejdet mellem Vietnam og Danmark forlænges. 

Den kommende fase af samarbejdet vil have fokus på fødevaretab og madspild samt udarbejdelse og implementering af lovgivning for brug af alternative proteiner.

Det skriver Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri i en pressemeddelelse.

Myndighedssamarbejdet har eksisteret siden 2017 og har tidligere blandt andet haft fokus på at nedbringe brugen af antibiotika. 

Fremover vil ICARS (International Centre for Antimicrobial Solutions), som er grundlagt af den danske regering og ligeledes deltager i besøget, styrke sin indsats i Vietnam i ønsket om at få nedbragt brugen af antibiotika.

- Danmark har historisk set haft et stærkt og langt udviklingssamarbejde med Vietnam. Og vi styrker nu det samarbejde. Vi har nemlig underskrevet tredje fase af vores myndighedssamarbejde, hvor vi med vores danske viden og erfaringer kan være med til at skubbe den vietnamesiske fødevareproduktion i en grønnere retning og hjælpe dem med at nedbringe madspildet. Jeg er desuden glad for, at vi kan bidrage til, at flere danske eksportvirksomheder får lettere adgang til Vietnam. Vietnam er et voksende marked, og vi har en masse danske virksomheder, der leverer netop de grønne løsninger, som Vietnam efterspørger, udtaler fødevareminister Jacob Jensen (V).

Under rejsen er ministeren ledsaget af en erhvervsdelegation. De har blandt andet besøgt forskellige akvakulturprojekter, hvor dansk viden og teknologi kan bidrage til en mere modstandsdygtig fødevareproduktion. Derudover har ministeren været til åbning af en fødevare- og landbrugskonference, været på besøg hos Food Bank og deltaget i opstarten af Pandoras nye fabrik.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078