Fødevare-topprofil tager plads i Danish Crowns bestyrelse
Mens jagten på en ny ekstern formand for bestyrelsen i den kriseramte slagterigigant Danish Crown fortsætter, er der kommet en ny fødevareprofil ind som menigt medlem.
Det er topchefen for den grønlandske seafoodgigant Royal Greenland, Susanne Arfelt Rajamand, der sætter sig i et ledigt sæde.
Ifølge en pressemeddelelse fra Danish Crown bringer hun over 20 års international ledelseserfaring fra fødevare- og foodservice-branchen med sig. Det meste af den erfaring er hentet i Asien, blandt andet hos hos Unilever i Singapore samt McCormick og Arla-rivalen Fonterra.
Sidste år kom hun til Grønland som adm. direktør i Royal Greenland, der aktuelt gennemgår noget af en turnaround efter et underskud på en kvart milliard i 2023.
Danish Crowns bestyrelsesformand Asger Krogsgaard, som forventes at stoppe på posten sidst på året, giver hende følgende ord med på vejen:
- Jeg er virkelig glad for at kunne byde Susanne Arfelt Rajamand velkommen som eksternt medlem af Danish Crowns bestyrelse. Det er enormt vigtigt for os at sikre, at vi hele tiden har de fornødne kompetencer i bestyrelseslokalet, og med Susanne får vi en erfaren leder ombord med indgående ekspertise og know-how om forædling og drift af international fødevarevirksomhed. Jeg er sikker på, at hun kan bidrage en masse til den fortsatte udvikling af Danish Crown, siger han.
Susanne Arfelt Rajamand siger selv om bestyrelsesposten:
- Jeg ser frem til at bidrage til den spændende transformations-rejse, som Danish Crown er på, og håber, at jeg med mit fødevarekendskab samt internationale erfaring kan hjælpe med til at fremtidssikre en af Danmarks vigtigste og mest traditionsrige virksomheder.
Danish Crown står overfor at skulle fusionere sine to bestyrelser - den ene for ejerkredsens andelsselskab og den anden for aktieselskabet.