23948sdkhjf

Arla investerer 270 millioner i nyt innovationscenter

Det nye topmoderne innovationscenter kommer til at beskæftige 120 medarbejdere og bliver centrum for Arlas produktudvikling til hele verden. Centrets fysiske placering bliver Agro Food Park i Aarhus.
Der er skruet markant op for den globale strategiske innovation i Arla Foods i de seneste år. Udviklingen af nye oste, yoghurter, mælketyper eller smørprodukter, som forbrugere fra Ebeltoft til Elfenbenskysten tager til sig og foretrækker i deres dagligdag, er blevet en mere og mere strategisk vigtig del af Arlas forretning i den hårde internationale konkurrence om kunderne.

Men Arla er nu nået til et punkt, hvor selskabets aktuelle innovationscentre i Brabrand og Stockholm udnyttes til deres maksimale potentiale og ikke er gearet til yderligere udvidelser i fremtiden. Derfor har Arlas bestyrelse truffet beslutning om at investere 270 millioner kroner i et nyt globalt innovationscenter, der forventes at samle Arlas strategiske innovations-ressourcer ét sted.

- Vi lancerer flere nye produkter i dag i Arla end tidligere, og evnen til at komme med originale ideer og produkter til forbrugerne er mere afgørende for forretningen end nogensinde før. Arla er i dag et af verdens ledende mejerier, og derfor skal vi også kunne føre an med innovation, der øger værdien af vores produkter og skaffer ny forretning til koncernen globalt, siger Arlas direktør for global strategisk innovation, Senior Vice President Paul Cornillon.

Placeres i Danmark
Det nye globale innovationscenter på 10.000 kvadratmeter vil indeholde den nyeste teknologi inden for fødevareudvikling og bliver placeret i Agro Food Park i Aarhus, hvor det vil indgå i Danish Food Cluster, som er en international klynge af ekspertise for innovation inden for landbrug- og fødevaresektoren og den tilhørende teknologisektor.

- Vi har undersøgt en række placeringer i Europa, men har efter grundige overvejelser valgt at lægge vores globale innovationscenter i Aarhus. Derfra kan vi bedst udnytte de mange globale funktioner, som er baseret ved Arlas hovedkvarter i Viby, men samtidig ser vi mange muligheder for at indgå spændende partnerskaber med nuværende og kommende medlemmer af den danske fødevareklynge i Agro Food Park. Den vidensdeling vil styrke Arlas innovationskultur og ydeevne, siger Paul Cornillon.

Arlas globale innovationscenter forventes at stå klar i tredje kvartal af 2016 og vil beskæftige 120 medarbejdere, hvoraf de 65 jobs overflyttes dertil fra det nuværende center i Brabrand. Det nye center bygges i overenstemmelse med Danmarks 2020 energi-standarder.

Øger mælkens værdi
Investeringen på 270 millioner kroner er netop blevet besluttet af Arlas bestyrelse, og den har stor strategisk betydning for Arla.

- Innovation i international topklasse er afgørende for, at Arla kan nå målene i vores koncernstrategi 2017. Vi ønsker på sigt, at over 10 procent af vores årlige omsætning skal stamme fra nye produktlanceringer. Det er en essentiel del af vores vækstambitioner og vores mission om at skabe mest mulig værdi af den mælk, som vores andelshavere producerer, siger koncerndirektør med ansvar for Arlas globale produktion og produkter, Jais Valeur.

Byggeriet af Arlas nye globale innovationscenter indledes i foråret 2014.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094