23948sdkhjf

Oppositionen klar til at nedsætte restaurantmoms

Både Det Konservative Folkeparti og Venstre er åbne for at nedsætte restaurantmomsen, hvis der dermed kan skabes arbejdspladser i branchen.
Hvis restaurantmomsen nedsættes fra 25 til 12 procent – som det skete i ved årsskiftet sidste år i Sverige – vil det være medvirkende til at skabe tusindvis nye arbejdspladser i Danmark.

Sådan lød budskabet fra Katia K. Østergaard, der adm. direktør i hotel-, restaurant- og turisterhvervets landsdækkende branche- og arbejdsgiverorganisation, HORESTA, i sidste uge med opbakning fra flere af landets største restaurantkæder.

Læs også: Restaurantkæder lover nyansættelser ved nedsat moms

Mens regeringen umiddelbart afviser tanken om differentieret moms, lyder der anderledes toner fra dele af oppositionen.

- Det Konservative Folkeparti har stået i spidsen for fradraget for hotelmomsen. Det startede med de første 50 procent, da jeg var økonomi og erhvervsminister. Og vi nåede op på 75 procent i forbindelse med skatteaftalen med Regeringen. Vi er også for at fjerne restaurationsmomsen. Det vil helt sikkert genere mange job og give bedre vilkår for turismebranchen. Så det er win/win for os, at få fjernet momsen helt, siger Brian Mikkelsen, der er erhvervs- og skatteordfører for Det Konservative Folkeparti, til Food Supply.

HORESTA har sammen med Copenhagen Economics lavet en beregning, der viser, at netop det øgede fradrag for hotelmomsen vil skabe 500 nye job inklusive afledte effekter, og det er altså den samme effekt, man håber at kunne overføre til restaurationsbranchen.

Lavere skat og afgifter styrker danske arbejdspladser
Tankegangen vækker gehør hos Venstre, hvor skatteordfører Torsten Schack Pedersen dog understreger, at han grundlæggende er tilhænger af enhedsmoms.

- Til gengæld er jeg tilfreds med, at vi har øget momsafløftningen for erhvervslivet fra 50 til 75 procent. Og uden at komme med et konkret løfte, så vil jeg hellere gå videre ad denne vej end at støtte et forslag om differentieret moms. Ved generelt at sænke skatter og afgifter kan vi styrke private danske arbejdspladser. Vi mangler jo ikke just steder at tage fat på. Så lad os gøre det, i stedet for at lave differentieret moms, siger han til Food Supply.

Regeringens skatteordførere har ikke reageret på Food Supplys henvendelser om restaurantmomsen, men tidligere udmeldinger tyder på, at der ikke er stemning for at differentiere eller sænke momsen.

Det endelige svar kommer formentlig i december, når regeringen efter planen fremlægger en handlingsplan for turisme og oplevelsesøkonomi.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109