23948sdkhjf

Tican og Danish Crown effektiviserer med 3D teknologi

Tican og Danish Crown er ved at installere 3D teknologi på deres slagterier rundt om i Danmark, som skal sikre bedre eksportprodukter og fastholde arbejdspladser i Danmark.
DMRI på Teknologisk Institut har i et unikt samarbejde mellem maskinfabrikken Attec og slagterierne Tican og Danish Crown udviklet en ny avanceret robotskæremaskine, som med utrolig høj præcision kan tilskære fedtlaget på svinekamme. Resultatet bliver mere ensartede produkter med mindre spild.

- Med den nye automatiserede teknologi er det lykkedes at få udviklet en avanceret skærerobot, som på langt sigt vil være med til at fastholde produktionen af højt specialiserede slagteriprodukter i Danmark. Robotten er et godt eksempel på, at vi i Danmark udvikler verdens mest avancerede slagteriteknologi, som skaber arbejde i de små og mellemstore virksomheder i den danske maskinindustri, siger centerchef Jens Ulrich Nielsen fra DMRI, Teknologisk Institut.

Øger konkurrenceevnen på eksportmarkederne
På de danske slagterier har udfordringen hidtil været, at slagteriarbejderen manuelt har skullet vurdere tykkelsen på fedtlaget på svinekamme til for eksempel back-bacon til det engelske marked. Den nye robot computer-genererer i stedet et præcist 3D-billede af hver enkelt svinekam, hvor det fastlægges, hvor kød og fedt mødes. Herefter udskærer et patenteret knivsystem, bestående af otte individuelle knive, automatisk svinekammen. Processen går lynhurtigt - robotten bruger kun fire sekunder på hver svinekam.

- Den nye 3D-afsværingsrobot giver os en meget højere fleksibilitet i produktionen. Vi kan nu levere den ensartethed, som vores kunder på eksportmarkederne efterspørger. Allerede nu kan vores engelske kunder konstatere en markant kvalitetsforbedring på vores back-bacon. Selv om råvarerne – de enkelte svin – kan være meget forskellige, så kan vi nu skabe et bedre og mere ensartet slutprodukt med mindre spild. Det giver os større fleksibilitet og er med til at forbedre danske slagteriers konkurrenceevne på høj kvalitet, siger fabrikschef Tom Nielsen fra slagteriet Tican FreshMeat i Thisted.

3D-afsværingsrobotten er udviklet og installeret på slagteriet Tican i Thisted, og Danish Crown er ved at få installeret maskiner på deres slagterier rundt om i Danmark. Desuden har den tiltrukket stor opmærksomhed internationalt. Projektet er finasieret af Svineafgiftsfonden.
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.141