23948sdkhjf

Tican og Danish Crown effektiviserer med 3D teknologi

| Af Kamilla B. Hansen | Tip redaktionen om en historie

Tican og Danish Crown er ved at installere 3D teknologi på deres slagterier rundt om i Danmark, som skal sikre bedre eksportprodukter og fastholde arbejdspladser i Danmark.

DMRI på Teknologisk Institut har i et unikt samarbejde mellem maskinfabrikken Attec og slagterierne Tican og Danish Crown udviklet en ny avanceret robotskæremaskine, som med utrolig høj præcision kan tilskære fedtlaget på svinekamme. Resultatet bliver mere ensartede produkter med mindre spild.

- Med den nye automatiserede teknologi er det lykkedes at få udviklet en avanceret skærerobot, som på langt sigt vil være med til at fastholde produktionen af højt specialiserede slagteriprodukter i Danmark. Robotten er et godt eksempel på, at vi i Danmark udvikler verdens mest avancerede slagteriteknologi, som skaber arbejde i de små og mellemstore virksomheder i den danske maskinindustri, siger centerchef Jens Ulrich Nielsen fra DMRI, Teknologisk Institut.

Øger konkurrenceevnen på eksportmarkederne
På de danske slagterier har udfordringen hidtil været, at slagteriarbejderen manuelt har skullet vurdere tykkelsen på fedtlaget på svinekamme til for eksempel back-bacon til det engelske marked. Den nye robot computer-genererer i stedet et præcist 3D-billede af hver enkelt svinekam, hvor det fastlægges, hvor kød og fedt mødes. Herefter udskærer et patenteret knivsystem, bestående af otte individuelle knive, automatisk svinekammen. Processen går lynhurtigt - robotten bruger kun fire sekunder på hver svinekam.

- Den nye 3D-afsværingsrobot giver os en meget højere fleksibilitet i produktionen. Vi kan nu levere den ensartethed, som vores kunder på eksportmarkederne efterspørger. Allerede nu kan vores engelske kunder konstatere en markant kvalitetsforbedring på vores back-bacon. Selv om råvarerne – de enkelte svin – kan være meget forskellige, så kan vi nu skabe et bedre og mere ensartet slutprodukt med mindre spild. Det giver os større fleksibilitet og er med til at forbedre danske slagteriers konkurrenceevne på høj kvalitet, siger fabrikschef Tom Nielsen fra slagteriet Tican FreshMeat i Thisted.

3D-afsværingsrobotten er udviklet og installeret på slagteriet Tican i Thisted, og Danish Crown er ved at få installeret maskiner på deres slagterier rundt om i Danmark. Desuden har den tiltrukket stor opmærksomhed internationalt. Projektet er finasieret af Svineafgiftsfonden.
Hold dig opdateret med Food Supply DK

Ja, jeg accepterer Nordiske Mediers betingelser og kommunikationsvilkår

Kommentarer (0)

JOB i FOKUS

Forsiden lige nu

Coldstar i sikkerhed efter frysekoks

Madmarkeds omsætning brager frem

Stryhns styrer stadig mod milliarden

Snackkæmpe er tilfreds trods milliontab

Syltefabrik udvider marmeladelinje og skaber job på Samsø

KEN sikrer hygiejnen

Nyhedsbrev

15.527 modtager dagligt nyhedsbrevet.

Annoncér i nyhedsbrevet
Se det seneste nyhedsbrev.

Kohberg tjener penge igen efter tre års tab

Online Avis Arkiv

Luksus-pizzakæde er konkurs i Danmark

Trolden er på plads i nyt bryghus

Cognacflaske fra 1762 solgt for rekordbeløb på auktion

Ugens rokader i bestyrelser og direktioner

Nordex Food nåede over de 2 milliarder

Direktøren lovede ikke for meget

Frugtsnack-producent skuffet over regnskab: Vokser for langsomt

Corona har åbnet nye markeder for UV-leverandør

Øget priskonkurrence presser Palsgaard

Geia Food med ny rekord er klar til yderligere vækst

Ny rekord og nyt produkt: Bülows lakridser i topform

Lagkagehuset indrykker modsvar i aviser efter stormvejr

Fiskefabrik investerer millioner i nyt røgeri

Lantmännen Unibake med stærkt forbedret bundlinje

Dan Duck trækker Fødevarestyrelsen i retten - kræver "tocifret millionbeløb"

Ifølge Dan Duck har en fejlagtig kontrolrapport smadret virksomhedens omsætning og omdømme

20-årig bliver restaurantchef hos hurtigtvoksende burgerkæde

Schulstad solgte mere, men tabte 41 millioner

Ekspertgruppe: Hjælpepakker bør slutte 8. juli

Postevand-firma fik sit første underskud

Eksperters bud på udfasning af hjælpepakker udskudt

Tomatketchup er kaldt tilbage

Michelin-restauranter konkurs: Kreditorer står i kø med millionkrav

Ekspertgruppe skal udfase økonomiske hjælpepakker

Bryghus klar med verdens første quinoa-øl

Hver restaurantgæst skal have to kvadratmeter

Løgpølse ramt af plastikbøvl

4

Seminar gør branchen klogere på blockchain

Lukkede retssale lægger et røgslør over konkurser i coronakrise

Mikrobryggerier sælger øl på helt ny måde

Royal Greenland tjente over 400 millioner

Flere penge til presset Joe & The Juice

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Bagger-Nielsen opruster igen

Produktionsoverblik - hvor som helst og når som helst

SMC bliver virtuel på verdens største online cobot event

PCSCHEMATIC Cabledim version 3.0 videopræsentation

Ét år til EOT 2021: Flere nyheder på programmet

Serie af webinarer målrettet life science sektoren

TRISTAR tårn ventilation

Påfyldning og dosering uden sedimentering  

Tips til at få mest ud af UV-teknologi

Camilla Haustrup Hermansen ny i FFI bestyrelsen

Fødevareegnet rengøringsløsning hos brødproducent

Lær Fibox A/S lidt bedre at kende i denne profil video

Er der små jernpartikler i jeres olie- og smøremiddel?

Står du og mangler en pålidelig Vejrstation?

Centrifugalpumper finder du hos Copenhagen Pump

Vibrations- og svingningsdæmpning fra WILLBRANDT

Chopper Hopper – neddeling og pumpning i ét

BRIX målere fra Lisco Analytical

Kender du Bürkerts innovative hydroformede membranventilhuse

Se hvorfor du ikke kan undvære en MIG-opkorter til kædesæt!

nsd tupH-overfladebehandling – et alternativ til rustfrit st

Styr på kølekæden?

Webinar: Emballage til fødevarer - bioplast

Får du efterset dit faldsikringsudstyr?

Hold dine olier og kemikalier kolde med kølekamre og kølerum

Send til en kollega

0.187