Convenience og catering under samme tag
Leco Convenience Food flytter sammen med Catering Danmark i Slagelse.
- Vi har længe været på udkig efter nogle andre lokaler, der er mere passende til størrelsen af vores produktion. Vi har faktisk alt for meget plads i dag, og det er ikke særlig hensigtsmæssigt. Samtidig stod Catering Danmark med ledig kapacitet, så det er for begge parter en måde at rationalisere på, fortæller Stig Christiansen, adm. direktør i Leco Convenience Food.
Hakkebøf af Himmerlands Kød
Stig Christiansen kom til Leco i 2008 sammen med Søren Kirketerp, og har i 2013 overtaget aktierne fra den tidligere direktør. Salgschef Poul Dylov og to private investorer har også aktier i virksomheden, der udvikler, producerer og sælger fresh convenience produkter til foodservice, detail, storkøkkener og industri. En forretning, der de senere år har gennemgået en positiv udvikling målt på både omstætning og antallet af nye kunder.
- I 2013 steg vores omsætning med 65 procent og vi regner med at vokse yderligere i 2014, siger Stig Christiansen og uddyber, at blandt andet cafeer og restauranter for alvor er ved at få øjnene op for sous vide.
Sous vide er den metode, som Leco anvender i sin produktion. Metoden er med til at forbedre og ensarte fødevarens kvalitet, mens fødevaresikkerheden fortsat er i top og holdbarheden lang. Det er med andre ord et halvfabrikat af høj kvalitet, som er nem og hurtig at tilberede. Virksomhedens mest populære produkt er en hakkebøf, hvor kødet leveres af Himmerlands Kød.
Færre lønudgifter og boost på produktudviklingen
Leco Convenience Food får ud over markant bedre produktionsfaciliteter også andre stordriftsfordele ved at flytte sammen med Catering Danmark. De to virksomheder kan nemlig deles om personalet og produktudviklingen kan dermed også intensiveres. Desuden outsources lager og distribution, hvilket muliggør daglige forsendelser.
- Catering Danmark har travlt op til weekenderne, hvor vi i Leco opererer med en modsat cyklus. Det betyder rent praktisk, at vi kan benytte de samme medarbejdere, så de primært arbejder for os i ugens første dage og for Catering Danmark sidst på ugen, forklarer Stig Christiansen.
Ingen af Leco's syv medarbejdere har taget imod tilbuddet om at flytte med, så de ansatte i Catering Danmark har forud for flytningen været i Jylland for at blive lært op. Og det samarbejde forventer Leco-direktøren sig meget mere af.
- Vi har i de sidste halvandet år brugt kræfter på at strømline vores forretning og samtidig øget volumen på udvalgte produkter. Fremadrettet vil vi gerne øge fokus på vores kunders behov og tage udgangspunkt i, hvad de har på menuen. På den måde bliver vi i langt højere grad en samarbejdspartner frem for en leverandør, forklarer Stig Christiansen om virksomhedens fremadrettede strategi.
Han slutter med en bemærkning om, at virksomheden i øjeblikket har fokus på kunder med kædekoncepter, for de har en naturlig interesse i at sikre ensartet kvalitet i alle sine afdelinger. Desuden er det svenske marked i kikkerten, for også vores naboer på den anden side af Øresund har vist interesse for den storsælgende hakkebøf.