23948sdkhjf

Stor folkelig opbakning til offentlig økologi

Otte ud af ti forbrugere går ind for mere økologi i de offentlige køkkener. Et flertal ville også støtte økologien, selv hvis måltiderne blev lidt dyrere, viser ny undersøgelse.
Hver dag serverer det offentlige Danmark omkring en halv million måltider. Og når børnehaverne serverer frokost for de små, eller når de gamle på plejehjemmet skal have aftensmad, så mener næsten fire ud af fem forbrugere, at måltiderne bør være økologiske. Det viser en ny undersøgelse, som forskningsenheden MAPP, Aarhus Universitet, har lavet for Fødevarestyrelsen.

- Det er positivt, at så mange bakker op om vores økologiske projekt, siger fødevareminister Dan Jørgensen.

Med den økologiske handlingsplan kan stat, regioner og kommuner få hjælp til at omstille deres køkkener til økologi. Det er frivilligt at indgå i projektsamarbejdet, men de deltagende forpligter sig på at arbejde for en omstilling til, at minimum 60 procent af deres samlede råvareindkøb er økologisk.

- Når 700 offentlige køkkener og private spisesteder i dag har et økologisk spisemærke, dokumenterer det, at der er vilje til at bakke op om økologien, også hos dem der knokler ude ved komfurerne, siger Dan Jørgensen.

De seneste års finanskrise har tilsyneladende ikke påvirket danskernes syn på økologi. 60 procent af de adspurgte vil også acceptere, at det bliver op til 5 procent dyrere, hvis regeringens handlingsplan om mere økologi i de offentlige køkkener bliver gennemført. Størst er appetitten på økologi hos kvinderne, byboere, unge og folk med høj indkomst og længere uddannelser, viser spørgeskemaundersøgelsen fra Århus Universitet.

Fakta om rapporten
Rapporten er baseret på en web-baseret spørgeskemaundersøgelse, hvori forbrugernes kendskab, forståelse, holdninger og værdier til økologi i de offentlige køkkener blev afdækket. I alt gennemførte 1.000 respondenter spørgeskemaet.

Læs rapporten her .
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094