23948sdkhjf

Axellus overvejer produktion i udlandet

Det er stigende afgifter og administrative byder, der nu får kosttilskudsproducenten Axellus til at overveje at rykke produktionen til udlandet.
Det er den ny spiritusafgift fra Skat på Axellus' flydende kosttilskud Ginseng Gerimax Energikur, der truer beskæftigelsen hos Axellus i Ishøj, skriver dagbladet Børsen.

Ændret skatte-praksis koster millioner
Gennem de seneste 24 år har Axellus og Ginseng Gerimax-produktet været afgiftsfritaget, men en ændring i Skats praksis betyder, at der nu opkræves vin- og spiritusafgift på kosttilskud som var det nydelsesmidler.

Det flydende kosttilskud hos Axellus har et indhold af likørvin og en alkoholprodcent på 12,5, og derfor kan Skat ikke længere fritage produktet for denne afgift.

Afgiften kommer til at koste Axellus 500.000 kr om året, hvilket skal fordeles på de 150.000 flasker af energikuren, som man producerer årligt, men Henning Søgaard vurderer at de administrative omkostninger ved afgiften er fem gange større end selve afgiften.

- Det er en administrativ byrde i yderste potens for min virksomhed. Ud over at kosttilskuddenes emballage skal laves om, skal vi købe nye maskiner for at holde produkterne adskilt, og der vil være meromkostninger for virksomheden i form af øget administration og kontrol, siger han til Børsen.

Han understreger overfor Børsen, at de stigende administrative byrder på sigt vil kunne få virksomheden til at flytte ud af landet.

Glad for Danmark
Generelt er Henning Søgaard glad for at drive forretning i Danmark, hvor der er gode muligheder for uddannelse på alle niveauer og en kompetent arbejdsstyrke, men rammebetingelser og regler ændrer sig hele tiden, hvilket hæmmer erhvervslivet når der hele tiden kommer nye regler, som man skal forholde sig til, påpeger Henning Søgaard.

Han opfordrer til, at man får ryddet op i bureaukratiet, så det bliver nemmere og mere konkurrencedygtigt at drive forretning i Danmark.

Siden 2012 er kosttilskudsfirmaerne blevet pålagt særlige årlige gebyrer – blandt andet et eksistensgebyr og et gebyr for hvert produkt, man sælger.

DI har netop offentliggjort en Globaliseringsredegørelse hvor Danmark målt på konkurenceevne er faldet fra en 12. plads til en 19. plads ud af 33 OECD-lande på indikatoren ”Administrative byrder ved statslig regulering”.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094