23948sdkhjf

Årets danske ølnyhed kåret

Det blev til en delt førsteplads til Hornbeer i Hornsherred og Ugly Duck Brewing Co i Indslev.
På Danske Ølentusiasters Generalforsamling den 22. marts blev det afsløret at de seneste to års vindere, Hornbeer, der vandt begge kategorier i 2011, og Ugly Duck Brewing Co., der vandt begge kategorier i 2012,, i år har delt kategorierne imellem sig, således at Viking Chili Stout fra Hornbeer vandt kategorien fra 6 % og derover og Amarillo & Citra IPA fra Ugly Duck Brewing Co. vandt kategorien op til 5,9 %.

Hornbeer, som i 2011 vandt begge kategorier, vandt kategorien over 6,0% med deres Viking Chili Stout, der fik 30,4% af stemmerne. Her var der dog kamp til stregen fra Frederiksodde Håndbryggerlaugs Frederik III Imperial Stout, som fik 29,3% af stemmerne. Willemoes Jul 2013 tog 3. pladsen - vildt imponerende, især da det var 8. gang Vestfyens årlige bud på en juleøl var med i anden runde. Ugly Duck Brewing Co. og 'storebror' Indslev Bryggeri tog de sidste to pladser i denne kategori.

Det kun to år gamle Ugly Duck Brewing Co. er virkelig slået igennem. At vinde begge kategorier allerede første år var imponerende, men at vinde igen i den ene kategori året efter er ikke mindre imponerende, og deres Amarillo & Citra IPA vandt klart kategorien op til 5,9% med hele 36,6% af stemmerne. Hornbeers Ras (Grisk Light) blev nummer 2 og Ugly Duck tog selv 3. pladsen med Miami Vice.

Igen i 2013 klarede fynsk øl sig imponerende godt. Hele 5 af de 10 øl i finalen var fynske, og selv om de kun fik 'sølle' 46% af samtlige afgivne stemmer - mod mere end 50% i 2012 - må det siges at være et ganske pænt resultat.

Medlemmerne af Danske Ølentusiaster valgte mellem hele 800 danske ølnyheder fra mere end 100 bryggerier i 2013, så bare det at komme med blandt de 5 øl fra hver kategori som deltog i afstemningens finalerunde i februar 2014 kan ses som en sejr. Medens det har været en udfordring for medlemmerne at vælge mellem de mange øl i første runde, har det været noget nemmere i anden runde, ikke mindst fordi de fleste af foreningens lokalafdelinger har arrangeret smagninger af de 2x5 øl der var med i finalerunden. Der er da heller ingen tvivl om at vinderne har fortjent æren, og at de virkelig har gjort indtryk på ølentusiasterne.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093