23948sdkhjf

Ingrediensvirksomhed klar til nye investeringer

Chr. Olesen & Co. er klar til at udvide kerneforretningen yderligere efter et 2012/13-regnskab med rekordhøj omsætning.
Generationsskifte lurer i fremtiden

Direktør Mads Chr. Olesen fra Chr. Olesen & Co. er selv fjerde generation i ingrediensvirksomheden, efter at han som 30-årig overtog tøjlerne fra sin far med få dages varsel.

Og selv om Mads Chr. Olesen gerne ser, at hans egne sønner fortsætter i virksomheden, ligger et generationsskifte ikke om det nærmeste hjørne og lurer.

- Med mine egne drenge tænker jeg, at der er ikke er nogen af dem, der skal starte her de næste 10-12 år. De skal ud at dygtiggøre sig i den store verden. Den eneste måde, du kan gå ind og vinde respekt på, er at komme og vise, at du har gjort noget. Du kan ikke starte her som 23-årig og arbejde dig op gennem systemet, glem det, siger Mads Chr. Olesen til Børsen.
Den familieejede ingrediensvirksomhed, Chr. Olesen & Co., står muligvis foran nye investeringer efter den vellykkede udvidelse af paletten som distributions- og handelsfirma med en syntesefabrik på Avedøre Holme ved København.

- Det er første gang, virksomheden selv starter produktion. Baggrunden er, at jeg vil sikre virksomhedens eksistensberettigelse. Vi er ret store inden for vores felt, men verden er så foranderlig og dynamisk, at vi bliver nødt til at sprede os på en anden måde, siger Mads Chr. Olesen, der er fjerde generation i den 129-årige virksomhed, til Børsen.

Fabriksinvesteringen kostede omkring en tredjedel af det normale overskud hos Chr. Olesen & Co, som i det netop aflagte 2012/13-regnskab opnåede en omsætningsvækst på 25 procent til rekordniveauet 1,5 mia. kr.

Ifølge Mads Chr. Olesen er målet at runde 2 mia. kr., men han ønsker ikke at afsløre, hvornår det skal indfris.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125