23948sdkhjf

Ingrediensfirma øger fokus på fødevaresalg markant

Chr. Olesen & Co. vil fordoble salget til fødevarebranchen og nå et trecifret millionbeløb indenfor tre-fire år.
Handel og distribution med ingredienser primært til foderstofbranchen har skabt en milliardforretning for Chr. Olesen & Co.

Nu satser fjerde generation hårdt på at udvide firmaet inden for ingredienser til fødevareindustrien og medicinalsektoren.

- Virksomheden skal være bredt forankret, og derfor er strategien, at vi skal videre ind i fødevarer og den farmaceutiske verden. Foderstoffer er godt nok, men den industri bliver mere og mere koncentreret og mere fokuseret på, at kæderne skal afkortes, siger Mads Christian Olesen, hovedaktionær og adm. direktør i Chr. Olesen & Co. til Børsen.

Startede som spiritushandel
Mads Christian Olesens oldefar lagde grunden for Chr. Olesen & Co. i 1885 med spiritushandel i det nordjyske.

I dag omsætter Chr. Olesen 6 Co. for omkring 1,1 mia. kr., når associerede selskaber medtages.

Selskabet agerer som distributionsled mellem producenter af vitaminer, amonisyrer, mineraler og industrien, der benytter ingredienserne til videre produktion.

I dag udgør 67 pct. af omsætningen ingredienser til foderstofbranchen, og vækstpotentialet på det område er ikke så stort længere på grund af konsolideringen i foderstofindustrien.

Chr. Olesen & Co. satser derfor på at udvide forretningen inden for fødevareingredienser kraftigt.

Den udgør i dag 13 pct. af omsætningen, men Mads Christian Olesen vurderer, at salget inden for tre-fire år kan fordobles til omkring 300 mio. kr.

Stort potentiale
- Levnedsmiddelindustrien udmærker sig med utrolig mange kunder inden for forskellige segmenter, siger Torben Nielsen, der er adm. direktør for Chr. Olesen Nutrition til Børsen.

Han peger på, at selv om konkurrencen på dette område også er hård, så er potentialet meget stort i et marked i multimilliardstørrelsen.

I det seneste regnskabsår solgte Chr. Olesen & Co. for 795 mio. kr. og fik et overskud på 16,4 mio. kr. sammenlignet med året før, da høje råvarepriser trak salget op på 980 mio. kr. og gav et overskud på 43,2 mio. kr.

- Det resultat, vi fik i 2007/08, var ekstraordinært godt, hvor råvarepriserne steg voldsomt og vi kunne øge omsætningen 200 mio. kr. uden at ansætte flere, og det bærer bundlinjen præg af. 2008/09 var et mere normalt år, og jeg tror, at vi skal omsætte for 2 mia. kr., for at vi kan skabe et sådant resultat igen, siger Mads Christian Olesen til Børsen.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125