23948sdkhjf

Brygmester hædret for øl med tang

Brygmester Jan Paul fra Svaneke Bryghus har en passion for at udvikle nye spændende øl, og det arbejde har han nu blandt kollegaer modtaget stor anerkendelse for.
Brygmester Jan Paul fra Svaneke Bryghus blev i mandags hædret af øl branchen, da han modtog Bryggeriforeningens og Bryggercorporationens Jubilæumslegat til Bryggeriforeningens generalforsamling i Det Kongelige Teater i København. Bryggeriforeningen fungerer som brancheorganisation og fælles talerør for bryggerier og tapperier i Danmark.

En gang årligt fremhæves 2 personer i branchen, som har gjort en særlig indsats. Jan Paul modtog prisen med ros for hans store passion og interesse for at udvikle kvalitetsøl. Han er eksperimenterende og kendt for mange sjove kombinationer som testes i Restaurant Bryghuset. Især tang-øllen blev fremhævet som nytænkt. Han deler gerne sin viden med branchen og underviser for ottende år på diplombrygger uddannelsen ved den Skandinaviske Bryggerhøjskole.

- Jan Paul er et aktiv for Svaneke Bryghus, og med hans kompetencer og passionerede interesse for øl, kan man være sikker på at få en god smagsoplevelse, skriver bryggeriets adm. direktør Daniel Barslund i en meddelelse.

I taksigelsen lægger Jan Paul ikke skjul på sin overraskelse og fremhæver at legatet vil blive brugt i øl-øjemed. En rejse til Vermont i det nordøstlige USA er i kikkerten, for der slår brygmesterens ven og kollega Shaun Hill sine folder i et af verdens mest anerkendte bryggerier: Hill Farmstead Brewery.

Svaneke Bryghus begyndte at brygge øl i år 2000 i en af Svanekes gamle købmandsgårde. Her bliver der stadig brygget øl til den tilhørende restaurant, ligesom der bliver eksperimenteret med nye øl. Det er også her, man kan prøvesmage den øl, der endnu ikke er kommet på flaske.

I 2007 flyttede den øvrige produktion ud i et nybygget bryghus i Svanekes udkant og bryggeriet har i skrivende stund 12 øl på det almindelige øl-kort og seks øl i en special-serie. 10 procent af produktionen bliver eksporteret til Norge, Sverige og Finland, mens vi danskere selv drikker resten.

Svaneke Bryghus har i tidens løb modtaget en række priser for sin øl i både Danmark og udlandet.


Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095